Jesús Lobato otsustas Eestisse tulla, sest Tallinna Noorsootöö Keskuse vabatahtlike projekt tundus tema jaoks kõige huvitavam. «Otsisin projekti, mis oleks seotud spordi ja noortega. Vesteldes Tallinna Noorsootöö Keskusese rahvusvahelise noorsootöö koordinaatoriga, mõistsin, et tegu on usaldusväärse organisatsiooniga. Mu sisetunne ütles, et see on hea valik ja lõppkokkuvõttes ei vedanud see tunne mind alt,» selgitas Jesús.

Kaugelt maalt tulnud mehele meeldib eestlaste rahulik iseloom. «Tänavatel inimesed ei kiirusta, aga näiteks Madridis on inimestel pidevalt kiire - nad jooksevad edasi-tagasi. Samuti on eestlased rahulikud - kui ma bussi ootan, siis inimesed ootavad rahulikult, lastakse teised enne ühistranspordist välja ja siis alles minnakse sisse. Samuti on liiklus rahulik. Madridis enamus juhte on tormakad, nende liiklusstiili võib iseloomustada kui närvilist pidevat signaali vajutamist, mida saadavad värvikad kommentaarid eesoleva autojuhi puuduliku juhtimisoskuste kohta.»

Lobato arvates on eestlased kenad ja viisakad, kellega on lihtne suhelda, kuid nii-öelda vestluspartnerina sulamine võtab aega. «Samuti meeldib mulle, et ollakse avatud teiste kultuuride suhtes - peaaegu igaüks räägib inglise keelt. Eestis olles ma ei tunne end üksi - eestlased on avatud rahvas.»

Kui küsida talt, kas ta on Eestis kohanenud on vastuseks «jah». «Ma ei ole kordagi haigeks jäänud, nii et Eesti talv ei olegi nii külm nagu ma kartsin. Põhjus võib peituda ka selles, et ma olen tihti väljas, käin jalutamas või uisutamas. Esimest korda elus proovin uisutada just siin, Eestis,» lisas ta.

Pääsküla noortekeskuses on Jesús abiks noorsootöötajatele igapäevases töös, suhtleb noortega, mängib nendega ning korraldab erinevaid üritusi. Näiteks spordipäevi, orienteerumisvõistlusi või hispaania kultuuriõhtuid. Kevadel, kui ilmad ilusad, tahab Jesús kindlasti proovida ka õues midagi korvpalliga seonduvat läbi viia, sest just see on ala, millega ta Hispaanias tegeles, olles laste korvpalli- ja karatetreener. Lisaks viib vabatahtlik noortekeskuses läbi ka mitmeid klubisid, kuhu ta ootab uusi huvilisi ja millest osavõtt on noortele tasuta.

Klubid, mida Jesús Lobato Pääsküla noortekeskuses juhendab

Karate - teisipäeviti kell 17-18.

Enesekaitse tüdrukutele - kolmapäeviti kell 17-18.

Hispaania keel algajatele - neljapäeviti kell 16-17.