Tuiksoo rõhutas, et Eesti põllumehed on juba peaaegu 10 aasta jooksul oma tootmisvõimekust tõestanud ja seepärast ootavad ka partnerite poolt võrdset kohtlemist. „Senised protestiaktsioonid on Brüsselile selge signaali andnud ning meie toetuste osas on tingimused läinud märgatavalt paremaks. Tunnustan Eesti Põllumeeste Keskliidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja järjekindlat abi valitsusele järgmise perioodi finantstingimuste läbirääkimistel.“

„Mul on väga hea meel, et nelja parlamendierakonna noortekogud on põllumeeste abipalvele vastu tulnud ning aitavad kaasa lõkete süütamisel Via Baltica trassil. See näitab, et noored tunnevad samuti muret Eesti majanduse ja tootmise käekäigu pärast,“ lisas Tuiksoo.

5. veebruaril kogunevad Balti riikide põllumehed protestiaktsioonile, et nõuda võrdseid konkurentsitingimusi Euroopa Liidus. Eesti põllumeeste protest algab 16.30 Tallinnas, Raekoja platsil toimuva Bonzo kontserdiga, misjärel kell 17.30 süüdatakse Via Baltica maantee ääres igal kilomeetril euroheinapallid, et anda Brüsselile märku oma nõudmistest.