Võrguteenuse tasu kerkis seal 2,7 protsenti.

Detsembris maksis muuseum päevase elektri eest 4,55 senti/kWh ning öise elektri eest 2,64 senti/kWh, jaanuaris aga vastavalt 6,55 ning 4,688 senti/kWh. Arve järgi tuli muuseumil detsembri eest tasuda 105,62 eurot ning jaanuaris 193,95 eurot.

“Elektrienergia on nagunii üks meie suurimaid kuluallikaid, kui see oluliselt veel suureneb, siis on see päris masendav. Ainus lahendus on siis stepsel seinast välja tõmmata,” leidis militaarmuuseumi rajaja Tõnu Veldre. Sellega kaasneks aga hoone ja eksponaatide seisukorra halvenemine, mistap ei tuleks see variant kindlasti kõne alla.

Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik rääkis Saarte Häälele, et elektrienergia hinna kasv keskmise tarbimisega kliendi arvel on suletud turuga võrreldes jaanuaris keskmiselt 30–35%. “Lõplik kasvu suurus on klienditi väga erinev, sõltudes sellest, millises paketis klient varem oli ning millise avatud turu paketi ta valis ja millal lepingu sõlmis,” selgitas Vennik.

Pressiesindaja sõnul vastab tõele, et avatud turul ei ole hinnaerinevus päeva- ja öötariifi puhul enam nii märgatav kui suletud turul, ent see on siiski olemas. Ta tõdes, et avatud turul mõjutab elektrienergia hindu enam börsihind. “Kui vaatame keskmiseid päeva ja öö börsihindu, siis on ööelekter börsil ligi 30% soodsam,” tõdes Vennik, kelle sõnul on sõltuvalt kliendigrupist Eesti Energia pakettides päeva ja ööhinna erinevus 30–40%.