Suvel sõidetakse LaitseRally- Pargi hobikardirajal asfaldil kihutamiseks mõeldud "slick" tüüpi rehvidega. Tegemist on rehvidega, millel puudub parema haarduvuse tagamiseks rehvimuster. Suvel on kasutusel 10 hobikarti SODI GT5. Nimetatud kardid teeb unikaalseks spetsiaalne turvavarustus kardi esiosas ning kartide omavaheline võrdsus. Kardid on loomulikult tehniliselt ühesugused, kuid kardisõidus on üheks väga oluliseks teguriks ka sõitja kaal. Nimelt, Laitse- RallyPargis kasutusel olevatel kartidel SODI GT5 on kaaluboksid, mis tähendab seda, et sõitjatele on võimalik võidusõit teha veel võrdsemaks ja lisada kergematele sõitjatele kuni 30 kg lisakaalu.

Hobikartidega on võimalik sõita ka talvel. Teadaolevalt esimestena oleme taasavanud uue peatüki Eesti hobikardisõidus - Talvekart. Talvesõiduks mõeldud karte SODI GT2 on hetkel 8. Need kardid on varustatud spetsiaalsete naastrehvidega, mis tagavad hea pidamise nii lume kui ka jääga. Talvekardisõidust võib sõitja jaoks kahtlemata saada selle talve meeldejäävaim spordisündmus!

LaitseRallyPargi hobikardirada on 600 meetrit pikk. Rada on võimalik sõita 18-el erineval viisil. Raja laius on 6,5 meetrit. Rajal on piisavalt keerukaid ja häid sõiduoskusi nõudvaid kurve kui ka pikki sirgeid. Tänaseks on rajal mõõdetud hobikardi keskmiseks kiiruseks 35 km/h ja suurimaks kiiruseks pisut üle 65 km/h. Võistluskartidega on võimalik saavutada mõnevõrra suuremaid kiirusi.

Autosport on teadagi väga kallis hobi, kuid võistlemise soov on paljudel. Hobikardisõit on selleks suurepärane, mugav ja taskukohane lahendus. Laitse- RallyPargis on siiani toimunud 2 suuremat hobikardivõistlust ja lugematul arvul sõpruskondade vahelisi võidukihutamisi. Esimeseks suureks võistluseks oli Talvekarditurniir 2012, millest võttis osa 59 kolme-liikmelist meeskonda. Tegemist oli väga huvitava ja pingelise võistlusega, mistõttu viime sarnast võistlust läbi ka sel aastal, seekord „LaitseRallyPark auto24.ee Talvekarditurniir 2013" nime all.

Kvalifikatsioonisõite saab teha eelneva broneerimise alusel 20. veebruarini, finaalsõidud toimuvad 23.02, algusega kell 13:00. Eelmisel aastal toimus veel teinegi suurem võistlus - Kestvussõit 2012, mille näol oli tegemist 3-tunnise sõiduga.

Sõitjaid pidi olema samuti 3. Selles sõidus ei määranud enam rolli mitte ainult kiirus, vaid ka sõidu taktika sõitjate vahetamisel. Kindlasti toimub aastal 2013 palju rohkem hobikardivõistlusi, millest osa võtta.

Ainuüksi käesolevaks talveks on neid plaani võetud 3, millest kõik soovijad saavad osa võtta. Lisaks on Kernu valla Talispordipäevade raames toimumas üks talvekardivõistlus. Kui oma küla ei esinda, siis kaasaelajad on alati teretulnud.

Kardisõidule ja võistluste läbiviimisele lisaks tegutseb LaitseRallyPargis veel kardikool.

Peamiselt praktikale pühendatud tunniajased treeningud on mõeldud eeskätt laste ja noorte sõiduoskuste väljaarendamiseks.

Treeningute jooksul saadakse kogemusi nii kurvide läbimise, pidurdamise ja kiirendamise kohta. Läbitavate teemadena käsitletakse käitumist rajal, kaasvõistlejatega arvestamist, lisaks puudutatakse teemasid elementaarsest ohutusest ja tehnikast üldisemas plaanis. Kardikooli kuutasu on 30 EUR.

Trennipäevadeks on teisipäevad ja neljapäevad, algusega kell 16:00. Lisaküsimuste ja huvi korral võib kirjutada kart@ laitserallypark.ee või helistada telefonil 671 6067 


_________________________________________________________
Veebruarikuus on LaitseRallyPargi välihobikardirajal toimumas veel järgmised võistlused:

14. veebruaril Sõbrapäeva karikas 2013 - tee sõbrale üks vahva üllatus ja registreeruge võidusõidule!

24. veebruaril toimub Vabariigi aastapäeva karikas 2013

Täpsem info võistlustele registreerumise kohta telefonil 671 6067 või kart@laitserallypark.ee.