Samas saan täna kindlalt öelda, et kõik nimetatud valdkonnad toimivad endiselt ja lisaks oleme suutnud leida vahendeid ka mõningateks investeeringuteks. 2011. aastal ja 2012. aastal investeeriti nn valla vahendeid kokku ca 50 000 eurot erinevatesse projektidesse ning ehitustesse. Kuigi vald ei järginud täpselt kõiki rahandusministeeriumi poolseid ettepanekuid võlakoormuse vähendamiseks, oleme siiski juba 2012. aasta lõpuks jõudnud valla võlakoormuse vähendada 66% tasemeni.

2010. aastal kui valla juhtimises elati paljus teineteise süüdistamiste ja kaebamiste varjus ei olnud kaugel hetk, et meie vald oleks riigipoolt saneeritud. Sellisel juhul oleks eelpool nimetatud kärped  rakendunud täies mahus. Minul on siiralt hea meel, et volikogus leiti üksmeel ja kindel tahe saada ise hakkama oma valitsemisega ja usaldati ning mis peamine - toetati vallavalitsuse otsuseid ja kavasid, kuidas taastada valla finantsvõimekus.

2013. aasta eelarves suurendame mõningate sotsiaalvaldkonna toetuste summasid. Erinevateks investeeringuteks on planeeritud ca 60 000 eurot. Samuti soovime taastada 2009. aastal vähendatud nii vallavalitsuse kui valla hallatavate asutuste töötajate palgad ning jätkame saavutatud, läbimõeldud ja kaalutletud kulutuste tegemist igapäevastele tegevustele.

Lisaks volikogu suurele toetusele tahan veelkord ja just siin tänada kõiki meie vallaametnikke ja töötajaid, kes igaüks oma mõistva suhtumise, arusaamise ja entusiasmiga on toetanud ning edendanud meie valla jätkusuutlikku majandamist. Tänan asutuste juhte, kes tänu läbimõeldud majandamisele on suutnud täita oma ülesanded olemasolevate nappide vahenditega.