Vaatlustorn sai valmis 20. oktoobril 2009. Juba aasta hiljem rajati vaatlustornini viiv muul. Torni kaldu vajumine avastati 2011. aasta kevadel. Üks põhjus oli see, et järve alanev veetase koos lainete mõjuga ja jää liikumisega põhjustasid torni aluse kaitseks paigaldatud kivide ning liivaaluse laialivajumise. Kokku kutsutud osapooled: ehitaja Almar Ehitus OÜ, ehitusjärelvalve Eldur Kalmann ja töö tellija SA Võrtsjärve esindaja otsustasid ühiselt, et on vaja leida ehitusinsener, kes oleks pädev tegema vaatlustornile ehitusekspertiisi. Paraku on selliseid insenere Eestis vähe ja nendelt töö tellimine pika järjekorra tõttu aeganõudev. Poldri puhkeala vaatlustorni arhitektuurse osa eelprojekti koostaja arhitekt Peeter Liivand (Palk Projekt OÜ) ei ole kahjuks osalenud ühelgi vaatlustorni vajumise probleeme puudutaval koosolekul.

2012. aasta lõpus avastati, et vaatlustorn on järsult edasi vajunud ja kalle on saavutanud ohtliku ulatuse. Mõõtmisel selgus, et 15 meetri kõrguse torni ülaotsa kalle vertikaalist on juba 1,5 m loode suunas - järvekaldaga paralleelselt ja 0,5 m kirde suunas ehk järve poole. Kiirkorras tellitud ekspertarvamusest selgus, et vaatlustorni vajumise otsene põhjus on nõuetele mittevastavas mahus ja staadiumis koostatud projekti järgi ehitustööde teostamine.

Nüüd on tellitud vaatlustorni päästmiseks avariitööde projekt ja samas ka selle järgi tehtud esimesed vaatlustorni stabiilsust tagavad tegevused. Vaatlustorn on trossidega ankurdatud vajumisele vastassuunas, et peatada edasine vajumine ja võimalik torni purunemine. Üks vaatlustorni päästmise variante oleks ehitada kaldu vajunud tornist kalda poole uus torni alus ja aluse valmimise järel torn sinna peale tõsta.

Päevakorda kerkib küsimus, kes selles vaatetorni vajumises süüdi jääb ja lisakulud katab? Ekspertarvamusele tuginedes on süüdi vaatetorni projekteerija Palk Projekt OÜ, kes tegi nõuetele mitte vastava ehitusprojekti. SA Võrtsjärve juhataja kui torni ehitustööde tellija ongi asunud läbi rääkima OÜ Palk Projekti esindajatega, et Tarvastu vallale tekitatud lisakulu saaks nende poolt tasutud. Jääb vaid loota, et lahendus leitakse ilma kohtuta.