Üldiselt kehtib lihtne reegel: mida kõrgem hind, seda suurema nõudluse ehk ihaldusväärsema elamispaigaga on tegu. Muidugi pole see, kui kõrge on inimese kodu turuväärtus, ainuke põhjus, miks ta üht elupaika teisele eelistab. Ometigi on seaduspärasuseks, et linnades, kust inimesed järjepanu ära lähevad, kukub ka kinnisvara väärtus.

Pealinna  kõige odavamas linnaosas Lasnamäel oli Pindi kinnisvara andmetel tänavu jaanuaris korteritehingute keskmine ruutmeetri hind 875 eurot. Eesti ühes suuremas linnas Kohtla-Järvel maksis korteri ruutmeeter samal ajal  kõigest 65 eurot. Oluliselt kõrgem pole korterite väärtus ka mitmes maakonnakeskuses. Valgas oli näiteks see number 92  ja Ida-Virumaa "pealinnas" Jõhvis 187.

Et väikeses Eestis on niivõrd suured korterite hinnakäärid, on selgeks märgiks, et eri piirkondade võrdne arendamine on ilmselgelt ebaõnnestunud. Halb on seejuuures, et vahed pigem kasvavad kui kahanevad. Pindi kinnisvara analüütik Siim Simson tõdeb, et väiksemate maakonnakeskuste korteriturg on äärmiselt loid ja murettekitav ning kolimine suurematesse keskustesse ja välismaale viib meid mingi aja pärast olukorda, kus osa eluruume jäävadki omanikuta."

Loe Erik Gamzejevi arvamuslugu pikemalt Põhjarannikust.