Seejärel rääkis Erika Reinumägi, kes on Vahastu Küla Seltsi juhatuse liige, Tare rekonstrueerimise alustamise okkalisest teest: projektide kirjutamine ja projekteerija leidmine, projektide omaosaluse ja ehitaja leidmine. Erika järjepidev töö ja asjaajamine on viinud selleni, et möödunud aasta detsembris alustas ehitaja maja rekonstrueerimist ja praegu käib ehitusel vilgas tegevus.

Nüüd oli järg RAEKi külaliste Reelika Vaabeli ja Janek Kadariku ning külarahva omavahelise tutvumise käes. Igaüks sai öelda oma nime ja ennast tutvustava iseloomujoone, misjärel saime kõik rinda nimesildid. Ja läkski lahti tõsine töö. Kõik said endale paberi ja pliiatsi ning kümme minutit aega, et kirja panna tegevused, mida soovitakse külas ja seltsimajas edaspidi näha.

Täielikus vaikuses oli kuulda vaid pliiatsite krabinat paberil, mitte keegi kohaletulnuist ei jätnud ideid välja käimata.

Nii juhtuski, et ideede esitlemisel kippus raamatukogu seinapinnast väheks jääma, et kõik mõtted nähtavale saaksid. Seda viimast oli vaja selleks, et kohvipausi ajal saaksid inimesed parematele plaanidele märgid juurde teha ja sedaviisi välja sõeluda külarahvast enim huvitavad teemad.

Kui kohvipaus läbi ja märkmed tehtud, tegid Reelika ja Janek kiire kokkuvõtte enim toetust saanud teemadest.

Paljud väljapakutud tegevused olid üksteisega seotud, sestap lubasid külalised need hiljem sorteerida-grupeerida ja tulemustest teada anda. Vastlapäeva paiku on tulemas uus koolituspäev, mis omakorda aitab kokku võtta plaanitud tegevuste väljundid: kes ja mida tegema hakkab, et parimad ideed ka teoks saaksid.

Mõned enim toetust saanud mõtted, mis uuenenud Trehvamise Tares kindlasti olema peaksid:
* teabetuba
* tähtpäevade tähistamine (nii rahvalike kui ka perekondlike)
* toitlustamise, majutamise ja laagrite korraldamise võimalused
* kohaliku käsitöö tegemise, näitamise ja turustamise võimalused
* laste ja noorte ajaveetmise võimalused
* matkajate juhendamine ja siinse kandi tutvustamine
* erinevad spordivõistlused
* koostöö naaberküladega ja vallaga
* muuseuminurk, pärimusja suguvõsauurimused jne.

Kuna mainitud koolitus oli tööpäeval ja tööajal, jäi selle tõttu ka osa inimesi tulemata. Samas on mõned neist juba omi häid mõtteid meiega jaganud ja see näitab, et me tegemistele on kaasaelajaid ka siis, kui ise kohale tulla ei saa.

Oma ettepanekuid esitada ja jooksvat infot toimuva kohta saab külablogist vahastu.wordpress.com