Halliste vallavanem Andres Rõigas võis rahuldusega märkida, et hallistelased on ikka olnud Kodukant Viljandimaa eestvedajate hulgas.

Ta tõi näiteks, et ühenduse aastapäevapeo paigaks valitud Kaarli rahvamaja saalgi sai kenaks ja kaasaegseks tänu kohalike projektikirjutajate ehtmulgilikule visadusele.

Viljandimaa Omavalitsuste Liidu esimees Paistu vallavanem Ene Saar soovis, et Kodukant Viljandimaal jätkuks nii ettevõtlikkust kui raha, sest tulemuslikuks tegevuseks on vaja neid mõlemaid koos.

Kodukant Viljandimaa juhatuse esimees Enn Sarv andis ülevaate ühenduse mullusest tegevusest ja võttis ühenduse uute liikmetena oma perre, kuhu kuulub nüüd 13 juriidilist ja 54 füüsilist liiget, vastu MTÜ Viljandimaa Naisseltsi ning MTÜ Karksi- Nuia Aianduse ja Mesinduse Seltsi. Tema sõnul läheb neil hästi, sest tegevuse sihid on paigas ja organisatsiooni liikmed aktiivsed.

Organisatsiooni tegevuse algusaega, mil polnud ei külamaju, seltse ega suuri projektirahasid, vaid ainult tehatahtmist täis inimesed, meenutas ühenduse asutajaliige arenduskonsultant Helmut Hallemaa.

Külaliikumise Kodukant tegevjuht Kaie Toobal tänas kõiki tublisid tegijaid. Ta andis ka üle lillekimbu 2012. aasta kogukonnapärli nimetuse pälvinud perekond Mukile Kuhjaverest. Tutvustades eelolevaid tegemisi, kutsus Toobal kõiki liikmeid ühenduse suvisele maapäevale Saaremaal.

Vaba mikrofoni kasutades esines mõtlemapaneva sõnavõtuga 2012. aasta vaimulik Pilistvere kiriku diakon Hermann Kalmus.

Meeleolukas kontsertosas esinesid Halliste valla taidlejad. Aastapäevapidu päädis rõõmsa ühistantsuga elava viiulimuusika saatel.