Õisulaste läinud detsembrikuu küttearved suurenesid Tõntsu sõnul nii kütteõli kallinemise kui ka külmast tingitud suurema tarbimise tõttu. Hinnatõus ei sisalda kulutusi Õisu katlamaja ümberehitamiseks, mis läheb maksma 240-250 tuhat eurot.

Tõntsu väitel küte elanikele uue katlamaja valmimisega seoses ei kalline, kuna investeeringu tasumise tähtaeg on 20 aastat ja poole summast tasub Keskkonnainvesteeringute Keskus. Kuigi ka puidu hind on turul muutuv, peaks küttehind puiduga kütmisel tema hinnangul tulema lõppkokkuvõttes kindlasti odavam kui õliga kütmisel.

Soojatootja hinnangul vajavad Õisu elamute praegused küttesüsteemid tasakaalustamist.

Majadesse on vaja rajada soojuse reguleerimissõlmed, mis on täna vaid kolmel elamul. Samuti tuleb majad soojustada. Kõik need nõuavad suuri kulutusi, mistõttu esimese sammuna tasuks elanikel hakata kevade- ja suvekuudel talveks kütteraha kõrvale panema.

Tõntsu teatel on SW Energia nõus vastutulekuna elanikele soojuse reguleerimissõlmede ehitamisega Õisu majadele ka järelmaksuga. Konkreetsetes tingimustes lepitakse sel juhul kokku iga elamu osas eraldi.