Lapsed uurimas:“Tubane Emajõgi ja veel oma kodu sinistest asjadest!“ Fotod: Luunja Lasteaed Midrimaa

21.-25. jaanuarini toimus teinegi projektiõppe nädal „Mid­rimaalaste avastusretked (Emajõel) mängult ja päriselt". Selle loodusnädala raames oli oluline märksõna vanemate kaasamine ja koos lapsega tegutsemine. Õue- ja avastusõpe toimus igapäevaselt: kelgupäeval looklesid õuel pikad vär­vilised kelgujõed, Emajõe säng sündis õueala lume kokku vedamisest-kühveldamisest, Luunjast ja Tartumaast ilusaid looduspilte avastati raamatukogus jne. Pere tööks oli kodus midagi „sinist" otsida ja lasteaeda kaasa võtta, millest sai alguse tubane Emajõgi. Emajõe äärseid tegevusi joonistasid pered pildile. Tore nädal, uus mõiste „Emajõgi" kinnistus lastele just avastustegevustes.

Meie järgmine ülelasteaialine tegevusnädal on seotud ter­visega. 4.-8. veebruaril toimus nn Punapeedi nädal, mille raames toimus lastele avastustoas hulk isetegemisi koos suurtega, et eestimaise toiduainega sinasõbraks saada. Eel­misel tervisenädalal detsembris, s.o Porgandinädalal sai uute toitudena lemmikuteks porgandikisell ja smuuti ning tegevustest oli põnevaim - ikka ise salati riivimine, lõika­mine.

Kõikide nende suuremate ühistegemiste juures on ideege­neraatoriteks erinevad meeskonnad (õpetajad, õpetaja abid, kokad), kes pakuvad õppimiskogemust peale laste ka suur­tele. Meie projektipõhiseid tegemisi on toetanud Luunja KOV ja Keskkonna Investeeringute Keskus.

Loodame, et aktiivne tervislik koostegutsemine hoiab pe­red haigusteperioodil tervena ning pikk pimeduse aeg nii­viisi lõbusamalt kevadesse suundub.