Kuna antud kirjanik ja tema laste­raamat „Kuningas Macius Esimene" on pälvinud ülemaailmset tähelepanu ja populaarsust nii väikeste kui suur­te lugejate hulgas, polnud kahtlustki, et meie, Naerulinnud, soovime olla osake sellest maailmast. Tänu Tartu Linnaraamatukogule ja Poola saat­konna esindusele Eestis ning Tallinna Keskraamatukogu poolt korraldatud joonistusvõistlusele „Kui ma oleksin kuningas Macius", saimegi end oma tublide joonistajate näol omamoodi ülemaailmselt jäädvustada.

Pärast Kuningas Maciuse lugude kuulamist valmisid lastel joonistused ning Naerulindude õpetajad toimeta­sid need võitudelootuses Tartu Linna­raamatukokku.

Suur oli meie üllatus ja rõõm, kui te­atati joonistusvõistluse parimate tööde autorid, kelle hulgas olid Naerulin­dude rühmast Art Samuel Neemsalu ja Alvar Liigus. Tänutäheks kutsuti pari­mate tööde autorid 16. jaanuaril 2013 Tallinna, Toompea Riigikogu Valgesse saali, võtma vastu auhindu.

Pidulikul autasustamisel olid Korcza­ki aasta 2012 Eesti patroon, Riigikogu esimees proua Ene Ergma ning Poo­la Vabariigi Suursaadik Grzegorz M. Poznaski. Aukülalisteks olid Poola parlamendi esinaine Ewa Kopacz ja Poola lasteombudsman Marek Micha­lak.

Riigikogu esimees Ene Ergma (Janusz Korczaki aasta 2012 patroon) tunnustas joonistusvõistluse võitjaid ja rõhutas, et kõigi laste pildid, kes noorte kunstnike­na võtsid osa vahvast joonistusvõistlu­sest, olid sama siirad, kui lapsed ise.