Kui poiste puhul on vägivald pigem füüsiline, siis tüdrukutel tuleb sagedamini taluda vaimset terrorit. Selliste laste kaitseks peaks välja astuma iga inimene: juhuslik mööduja, naaber, sugulane, mängukaaslaste vanemad jne. Kui tegemist on oma silma all juhtuvaga, tuleks loomulikult sekkuda koheselt. Kui ollakse aga kuulnud või tunnetanud, et lapsele tehakse liiga, tuleks abi saamiseks sellest esimesel võimalusel teatada vallavalitsuse lastekaitse spetsialistile, suurema ohu korral ka politseile.

Teataja soovi anonüümseks jääda me austame ja enne abinõude tarvitusele võtmist kontrollime kindlasti delikaatselt ka fakte.

Eelmisel aastal teavitati valda kahest hädasolevast lapsest, teiste laste mured jõudsid meieni kooli või lasteaedade kaudu. Enamus juhtudel said lapsed abi ja nende olukord on paranenud. Ühe pere probleemide lahendamine jätkub ja head lahendust pole olemaski.

Üks väike ja esmapilgul süütu näide, millest võib aga palju välja lugeda. Mängukaaslase ema: „Lapsel kukkus meie pool tass põrandale kildudeks. Pöörasin ehmatanult tema suunas. Ta tõstis käed näo ette ja hüüdis „Palun ära löö!"."

 (Jaana Kannistu, lastekaitse spetsialist, 44 20 785, 58669597)