Ja nagu juba kombeks on, esinesid kõik rühmad väga tublilt. Publik leidis, et rühmade tase on kõrge, iga rühm tantsis hästi ja väärikalt vastavalt oma eripärale. Kõige selle eest tänu tublidele ja nõudlikele juhendajatele, kes ikka latti kõrgel hoiavad. Nagu meil kombeks on olnud, said ka sellel peol juhendajad tänutäheks Tantsutalla logoga meene. Meenete ostmist spondeeris Tartumaa Piimatootjate OÜ.

Põnevaks külaliseks sellel aastal oli segarühm Vidums Lätist Tukumsi piirkonnast. Külla kutsus neid meie segarühm Kolumats. Tutvuti eelmisel suvel Türgis folkloorifestivalil. Kuna satuti koos esinema, ööbiti samas majas ja vanuseliselt oldi kah üheealised, siis sobitati tutvust. Vahetati meeneid ja kontakte. Sügisel saadeti kutse tulla osalema Tantsutaldadele. Ja nii nad siis tulid. Päeval tutvuti Rannu vallamajaga, kirikuga ja Jõesuu külastuskeskusega. Pühapäeval tehti tutvust Tartu linnaga.

Lavalaudu tallas sellel aastal 23 rühma - kokku 360 tantsijat. Tõesti suur arv. See näitab, et pidu on tantsurahva seas populaarne ning rühmad soovivad tulla ja olla. Korraldajad ent seisavad raske ülesande ees üle ääre valguvaid piire kokkupoole tõmmata.

Suur tänu kõikidele tantsurühmadele ja nende juhendajatele, et me taas neid näha saime ja koos toreda laupäeva veetsime.

Suur tänu Rannu Vallavalitsusele ja Tartumaa Piimatootjate OÜle!

Liis Jaamets