Keeleõppe grupis on võimalus õppida lisaks akadeemilistele põhiainetele suuremas mahus eesti keelt (sh kõneõpetust, kirjandiõpetust, kirjandusliku loomingu kohta käivaid tõdesid) ning ka ise katsetada kirjandusloomingu valdkonnas; võõrkeeli (inglise, saksa, vene, prantsuse, soome) erinevatel keeleoskustasemetel; kirjutavat- ja audiomeediat, fotograafiat ning teha koostöös vastavate spetsialistidega praktilisi töid; kirjanduse ja ühiskonna seoseid; tsivilisatsioonide ajalugu.

Selle õppesuuna lõpetajana loodame näha noort, kes valdab hästi emakeelt; oskab võõrkeeli; suudab jätkata eesti ja võõrkeeltega seonduvaid õpinguid ning teha seda ka võõrkeeltes; tunneb loomemajanduse ja intellektuaalse omandi olulisemaid põhimõtteid; omab teadmisi Eesti õigussüsteemist ja filosoofilistest küsimustest ning rakendab vastavaid teadmisi igapäevaelus; väärtustab kunstide mitmekesisust, tegutseb kultuurimaastikul informeeritult ning tunneb ennast kultuuritraditsioonide kandjana; tunneb kirjutava ja audiomeedia aluseid.

Reaalainete õppijal on võimalus lisaks akadeemilistele õppekavaga ettenähtud ainetele õppida suuremas mahus reaalaineid; matemaatikat ja majandusmatemaatikat; ettevõtlust (mikromakroökonoomika, raamatupidamine, turundus / tootearendus, klienditeenindus, äriplaan, firma rajamine); võõrkeeli (inglise, saksa, vene); õiguse aluseid ja globaliseeruvat maailma. Selle õppesuuna lõpetajalt ootame, et ta suudaks kasutada reaalaineid erinevates eluvaldkondades ning oleks võimeline jätkama õpinguid/ tööd reaalainetega seotud aladel; tunneks majanduse põhimõtteid; oskaks hinnata majanduse arengusuundi /eesmärke ning rakendaks vastavaid teadmisi igapäevaelus; omaks teadmisi tegutsemiseks füüsilisest isikust ettevõtjana ja suudaks seda juba meie kooli lõpetamisel; oleks motiveeritud tulevikus tegelema teadusaladega.

Loodusõppes on võimalus õppida suuremas mahus loodusaineid (sh kursused looduslik mitmekesisus; keemiliste protsesside seaduspärasused; elementide keemia); täiendada teadmisi looduslaagrites ja õppekäikudel ning keemia ja füüsika praktilisi töid tehes; õppida erinevatel keeleoskustasemetel võõrkeeli (inglise, saksa, vene); saada õpet loodusfotograafia, joonestamise, maastikuplaneerimise, loodusdisaini ja - käsitöö / tarbekunsti alal. Selle õppesuuna lõpetaja on võimeline kasutama loodusteadmisi erinevates eluvaldkondades ning jätkama õpinguid loodusainetega seotud aladel; väärtustab loodusteadusi kui kultuuri osa; määratleb ja lahendab keskkonnaprobleeme; suhtub vastutustundlikult elukeskkonda; on motiveeritud tegelema teadusaladega; on saanud algteadmised ja esmase ettevalmistuse tööks giidina; omab kodukoha kohta giiditeadmisi ja on võimeline tegema giiditööd ka inglise keeles.

Lisaks on kõigis kolmes õppesuunas võimalik valikainetena õppida usundiõpetust; riigikaitset; majandust ja ettevõtlust; uurimistöö aluseid ja arvutiõpetust; filosoofiat ja väitluskunsti; autojuhtimist; üldkehalist ettevalmistust (seltskonnatants, kergejõustik, võrkpall).

Kõikide uute õppesuundade ühisnimetajaks on senisest suurem teadmiste rakendusvõimalus praktilises elus ja seda osaliselt kohe ka peale gümnaasiumi lõpetamist ning viljakam koostöö erinevate firmade / institutsioonide spetsialistidega meie õpilaste koolitamisel.

Koolituse osa on nn. „meistriklassid", kus vabariigi tippspetsialist viib läbi ühe päeva õppetööd oma erialal. Akadeemilisele õppele lisaks toimib koolis mitmekesine ja sisukas huvitegevus, mille raames on võimalik end täiendada ning õppijal teda huvitava valdkonnaga tegelda.

Antsla Gümnaasium omab esimesi kogemusi uue õppekava järgi õpetamisel, kuid praktiline töö toob veel juurde häid ideid ning võimalusi õppekava sisu ja õpetuse edasiarendamiseks.

Uued õpilaskandidaadid selgitatakse 9. klassi tunnistuse keskmiste hinnete ja vestluse/ testimise alusel aprillis-mais 2013. a ning 10. klassi vastu võetud õpilastele toimub sissejuhatav laager 2013. a augustis. Kool võimaldab õppijatele soodustingimustel majutust vastvalminud õpilaskodus ühe-ja kahekohalistes tubades.

Ootame huvilisi 9. klassi noori meie kooli tutvustavale päevale Antsla Gümnaasiumisse 12. märtsil 2013. aastal.

Õppesuundadega saab tutvuda Antsla Gümnaasiumi veebilehel www.antslakk. edu.ee