MoNo eesmärk on parandada noorte elu ja soodustada arengut. Selleks tulevad koolitatud noorsootöötajad noorte kogunemiskohtadesse, et tagada teenuste kättesaadavust ka väljaspool noortekeskust, teiste sõnadega noorte kaasamist ja nende teadlikkuse tõstmist, sealjuures kaasatus tegevustes peab jääma vabaks  tahteks. Koos oma sihtgrupiga otsib mobiilne noorsootöö võimalusi aktiivseks osalemiseks, arendab tehnikaid, rajamaks sildu inimeste ja kogukonna asutuste vahel.

Selleks teeb noorsootöötaja koostööd nii noorte kui ka kogukonna erinevate asutuste, organisatsioonide ja inimestega. Mobiilset noorsootööd käis õppimas noorsootöötaja Kertu Reva, mis hõlmas teoreetilist kui ka praktilist koolitust Põltsamaal ja Tartus.

Nüüdsest võib kohata ka Antslas MoNo - noorsootöötajad, kes on tulnud noorteklubist välja, et suhelda ja vaadelda meie piirkonna noorte harjumusi, tegevusi ja saada teadmisi noorte endi kohta. MoNo teostaja tunneb ära kas punase logoga fliisi või õlakoti järgi.

Tegemist on projektipõhise tegevusega, mis kestab tänavu jaanuari algusest kuni augustini. Tahame nende kuude jooksul jõuda võimalikult erinevate noorteni, et teadvustada nende võimalusi nii meie vallas kui ka noorsootöös Eestis ja mujal.

MoNo teostatakse läbi programmi "Noorte konkurentsivõime suurendamiseks ja sotsiaalse tõrjutuse vähendamiseks ühiskonnale pakutava noorsootöö teenuse osutamine läbi noortekeskuste".

Nimetatud programm teostatakse „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007-2013" ja sellest tuleneva programmi 1.1.0201.08-0001 „Noorsootöö kvaliteedi arendamine" raames. Tegevusi rahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondidest ja riikliku struktuuritoetuse vahenditest Eesti noorsootöö Keskuse eelarve kaudu „Perioodi 2007-2013 struktuuritoetuste seaduse" ja programmi „Noorsootöö kvaliteedi arendamine" alusel. Programmi elluviijaks on MTÜ Avatud Noortekeskuste Ühendus.

Rohkem infot mobiilse noorsootöö kohta leiab Eesti ANK kodulehel: www.ank.ee