Sooviga saada teada Antsla Kodutütarde 1938 a. fotol olevate laste nimed palusin fotot kõikidel jagada. Esimese viie päevaga jagati fotot üle Eesti 130 korral! Seeläbi jõudis see arvestuslikult 20 000 inimese vaatevälja. Nii jõudis foto ka inimeseni, kes oli ise sellel pildil.

Tänavu juba 85. sünnipäeva tähistav ajaloohuviline on tegev facebookis. Tänu jagamistele jõudis temani foto, mida ta polnud näinud 80 aastat. Võib vaid ette kujutada inimese emotsioone.

Kindlasti on igal inimesel omad väärtushinnangud ning meeldimised ja huvid, kuid minu lemmik on tänase seisuga olnud 1944. a augustis Saksa luurelennukilt 8,5 km !! kõrguselt jäädvustatud Antsla ja selle lähiümbrus. Huvitav on siinjuures asjaolu et selle foto avastas Arnold Unt (tuntud sõjahaudade uurija) internetist vaid paar päeva varem. Fotol on märgatav ka hävitatud kesklinn. Tervikpilt annab aimu korralikust põllumajandusest - rukkiaunad on kenasti näha. Võrreldes tänasega on võsastunud ja metsaga kaetud alasid palju vähem.

Lõpetuseks kutsun kõiki, kel leidub kodudes asju, fotosid, lugusid, mälestusi, mis kuidagimoodi seonduvad Antsla vallaga, neid teistega jagama. Pange kirja oma mälestuse. Aegade jooksul nende emotsionaalne väärtus vaid suureneb - kasvõi ainult teie järglaste jaoks.

Minuni on laekunud ettepanek luua ühendus, kus teemast huvitatud võiksid osaleda ning seeläbi kokku korjata/panna põhjalikum Antsla piirkonna ajalugu tutvustav ülevaade. Nimetatud ühendusega võiksid liituda ka kohalikud sugupuuuurijaid ja muidu ajaloost huvitatud.

Viimase osas on kõik arvamused oodatud.