Andrus Roosa on hinnatud ja austatud inimene meie vallas. Oma pika politseikarjääri jooksul on ta näidanud nii oma karmimat kui leebemat poolt, jäädes seejuures oma otsustes õiglaseks. Teda iseloomustades kasutatakse ikka sõnu: abivalmis, rahulik, heatahtlik, viisakas, sõnapidaja, inimlik.

Ta on mees, kes ei oota, et temalt abi palutakse, vaid tuleb ja pakub ise abi. Temalt võib alati nõu küsida, kunagi ei jää küsimused vastuseta ja kui kohe ei oskagi vastata, siis ta uurib järgi ja annab peagi vastuse. Ta oskab võrdselt suhelda nii lasteaialaste kui seeniorite, pubekate kui eluheidikutega. Tema eestvedamisel on liikluskasvatuses ja seadusekuulekuse osas tehtud ära suur töö.

Lisaks on ta aktiivne ühiskondlikus elus, Lauka Segakoori lauljana on ta esindanud paljudel üritustel nii meie valda kui Hiiumaad.

Andruse töö ja tegevus on olnud kogukonna teenimine selle sõna parimas tähenduses ja Kõrgessaare valla preemia oleks vallapoolne tänu mehele, kes armastab oma tööd ja koduvalda.

Valla preemia kandidaadid

MTÜ Lauka Piirkonna külaarendusselts esitas valla preemia kandidaadiks Lehte Niguli. Lauka Piirkonna külaarendusselts ja seeniortantsurühm Marta esitasid valla preemia kandidaadiks Heli Haraku. Kõrgessaare valla inimesed ja seeniortantsurühm Marta esitasid valla preemia kandidaadiks Tiina Miku. Lauka Põhikooli vilistlased esitas valla preemia kandidaadiks õpetaja Krista Rannasti.