Veel enam, Tabivere gümnaasiumi 9. klassi õpilaste arvamuse kohaselt näeb ainult üks õpilane end 10 aasta pärast Eestis elamas. Põhjuseks toodi nii vanemate kui ka laste pettumist Eesti riigis. Seda on ühtviisi kurb ja mõtlemapanev kuulda. Peame täna tegutsema nii, et ka kümne aasta pärast oleks meil lasteaialapsi, koolilapsi ja töökäsi.

Seepärast tahangi siinkohal tänada inimesi, kes on üles näidanud initsiatiivi ja head tahet, tehes midagi, millest ka teised on abi saanud: tubli jõuluvana, kes külastas meie väikesi vallakodanikke lasteaias ja rõõmustas omapoolse jõulukingiga kõiki orvuks jäänud lapsi; tublisid vabatahtlikke Tarmo Mikko eestvedamisel, kes valmistavad liuvälja vaatamata ilmastiku vingerpussidele; lasteaia meeskonda, kes suutis suvega üle värvida peaaegu terve lasteaia. Tahan ära märkida ka perekond Veedla, kes päästis kortermaja põlengus 04.03.2012 paljude kaaskodanike elud.

Kõigele lisaks, Eesti Vabariigi 95. aastapäeva puhul tunnustab president Toomas Hendrik Ilves Valgetähe IV klassi teenetemärgiga OÜ Same tegevjuhti Tarmo Teini.

Arvan, et samaväärse saavutusega on hakkama saanud Tabivere vallast pärit Kiigemetsa koolis õppiv Moonika Raag, kes võitis Lõuna- Koreas toimunud eriolümpial murdmaasuusatamises kaks individuaalmedalit - ühe kuldse, ühe hõbeda ning lisaks veel teatevõistkonnaga kuldmedali.

Anname valla teenetemärgi pr Helve Teeveerile kui kauaaegsele Tabivere keskkooli direktorile tänu kellele saime me kooli juurdeehituse ja keskkooli.

Valla teenetemärgi anname ka vallamuuseumi juhataja hr Andu Uusile, kelle panus vallamuuseumi loomisel on hindamatu. Valla tänukirjad anname inimestele, kes on edendanud kohalikku vallaelu ja -olu.

24.02.2013. aastal kell 13.00-15.30 toimub Tabivere rahvamajas Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud kontsert-aktus, kuhu on oodatud ka vallarahvas.

Head Eesti Vabariigi 95. aastapäeva!