Tabivere gümnaasium ostis liisinguga klassijagu tahvelarvuteid, kus sees 17 uuele riiklikule õppekavale vastavat õpikut (kõik õpikud ei ole praeguseks veel valmis, lisatakse vastavalt valmimisele) ja 30 erinevat õppealast programmi (matemaatika, geograafia jm). Õpiku pilte saab vaadata suuremana ja koos lisainfoga. Õpikutesse on lisatud teemakohased heli- ja videofailid ning erinevad ülesanded nendega töötamiseks.

Võimalik on ise pilte värvida, täita harjutustes tekstivälju, lohistada kokku ühtekäivad sõnad ja pildid ning teha seda kõike koheselt ka vastuste õigsust kontrollides.

Esimesena on digitaliseeritud põhiõppeainete õpikud esimesele, neljandale ja seitsmendale klassile. Lisaks saab peastarvutamise programmi seadistada vastavalt lapse võimetele ja lapsed saavad töötada endale sobivas tempos.

Lapsed said tahvelarvuti tööpõhimõtted kiiresti selgeks ja kuna tahvelarvuteid jagatakse teiste klassidega, siis iga päev ei ole nad nendega veel töötada saanud. Rõõm tahvelarvutitest aga on suur - iga kord tahvelarvutite kastiga klassi saabudes võetakse mind aplausiga vastu!

Tabivere gümnaasium vastlapäeva tähistamas Lähte mäel.


Tabivere Lastekaitse Ühingu sõbrapäeva meisterdamine

Detsembris lõppenud projekti jätkuna toimus enne sõbrapäeva, kolmapäeva õhtul tüdrukutele ehete valmistamise töötuba Tabivere gümnaasiumis. Täname kohaletulnuid tüdrukuid ja ehete meisterdamise juhendajat Ester Eddorit ja projektijuhti Viivia Aunapit.