Õnneks märkas meie muret vabariigis tõstesporti kureeriv spordiorganisatsioon - Eesti Tõstespordi Liit. Alaliidu vahenditega muretseti jõusaali kaks täiskomplekti tõstekange, kumbki kogumassiga 190 kg.

MTÜ Tabivere Rahvaspordiklubi nimel soovin tänada Eesti Tõstespordi Liitu suure abi eest. Saabunud varustus on kui vesi meie veskile ja teevad nii mõnegi valla poisi ja tüdruku tugevaks.

Esimene võistlus, kus äsjasaabunud varustus proovile pandi, toimus 16. veebruaril, kui toimusid Tabivere valla lahtised meistrivõistlused tõstmises. Tõstepõrandalt käis läbi 23 sportlast, kellest 10 olid meie valla noored, kusjuures neljal meie noorel õnnestus kehakaalukategooria võit koduvalda jätta. Arvi Oja oli parim kuni 45 kg poiste arvestuses. Arvi Oja rebis 21 kg ja tõukas 36 kg. Ruslan Vihtol rebis 21 kg ja tõukas 38 kg ning võitis sellega kuni 50 kg kehakaalukategooria. Henry Otteri võidutulemused rebimises ja tõukamises kehakaalukategoorias kuni 56 kg olid vastavalt 38 kg ja 62 kg. Tabivere valla parim tõstja oli kehakaalukategoorias kuni 85 kg võitnud Sander Peetsmann, kes rebis 90 kg ja tõukas 110 kg. Siinkohal oleks huvitav märkida, et Tabivere väikeses saalis püstitati neli täiskasvanute Eesti rekordit, kui Tartumaa neiu Triin Põdersoo rebis 82 kg ja tõukas 96 kg. Need raskused on kättesaamatud isegi paljudele tugevatele meestele.

Järgmine suur võistlus Tabivere väikeses saalis toimub juba 2. märtsil, kui MTÜ Tabivere Rahvaspordiklubi võõrustab Eesti noorte vanuseklassi meistrivõistlusi tõstmises. Otse loomulikult on üritus kõigile huvilistele tasuta.