Meeleolukas talvine koosolemine lõppes tõelise lumelahinguga.

Vastlaliugu käisime laskmas koos Sindis elavate vanaemade ja vanaisadega Jõulumäel. See on üks sõbralik paik, kuhu on elama asunud päkapikud Käbrik, Hingela, Jõura, Kudriin, Helina, Iluri, Trillalla. Matkates hõbevalges metsas mööda pehmet lumevaipa püüdsime päkapikke leida põõsa tagant, lume alt ja puu otsast. Kudriin, suur loodusesõber, pakkus lastele võimalust talvel metsaloomade eest hoolitseda neile toitu tuues. Käbrik oli nii lahke ja kutsus väsinud matkasellid puhkepeatust tegema. Lood päkapikkude elupaikadest aitasid meil jõuda soovide kellani ja igaüks sai oma soovi algavaks aastaks saata laia ilma. See , kes ei tea, mis on curling võib seda nüüd meie käest küsida. Igal teisipäeval ikka. Kõht täis Jõulumäe kokatädide maitsvat hernesuppi ja imehead vastlakuklit, asusime koduteele, olles rikkamad uute sõprade ja kena päeva võrra.

Jääfestivali talvepark ja jäälinn pakkus lustimist ja elamusi mitmeks tunniks. Oh, kui tore oli liuelda muusika saatel uisujääl. Jääkinos saime taas Lotte seiklustes osaleda. Kui te ei tea, mis on iglu, siis kutsuge Jeti seda Sinti ehitama. Julged ja osavad ei väsinud turnimisest jääronimisseinal.

Tuubirajal sõit oli nii põnev, et ikka uuesti ja uuesti tuhisesid naeru- kilkes lastega tuubid keereldes mäest alla. Ja need imeilusad jääskulptuurid oleks tahtnud lausa koju kaasa võtta. Lahkudes kinkis Jeti igale lapsele toreda päeva meenutamiseks midagi mälestuseks ja lehvitas meile hüvastijätuks.

Lapsed ja Helga Mitt, MTÜ Helma lastetoa juhendaja