Ta lisas, et veelgi on teda liigutanud ratastoolis kunstniku kõnemasina kaudu edasi antud sõnad, kus kajas vastu tugevalt positiivne ellusuhtumine, mis mõjus inspireerivalt.

„Sa oled väga andekas kunstnik ja suurepärane inimene. Ma olen tänulik, et sa positiivset emotsiooni nüüd ka meie majas kõigile pakud," ütles minister näituse avamisel, kinkides Mellale puuetega inimeste valmistatud tikanditega padja.

Meelis Luksil on tänaseks olnud üle poolesaja näituse. Esimene neist oli 1991. a Eesti Teaduste Akadeemias, kus oli üleval alustava kunstniku trükimasina graafika. Väljapanekud on hiljem olnud muude kohtade hulgas ka Riigikogus ja Rahvusraamatukogu ruumes, ühtlasi ka välismaal.

Oma kõnes sotsiaalministeeriumis ütles Mella kõnemasina vahendusel, et kunst on tema jaoks üks eneseväljendusvorme, ja nõnda ei oma ka tähtsust, kas pintslit hoitakse sõrmede või varvaste vahel või hoopis suus. Tähtis on, et lõuendile kantud ilu tuleks hingesügavusest.

„Pole oluline, kas ma saan kõndida või mitte, oluline, et ma olen võimeline mõtlema. Tähtis pole väline kest, vaid sisu. Mul on kõik olemas, et olla teistele inimestele kasulik," ütles Mella.