Asukohaks valiti koht koolimaja kõrval, et koolil ja lasteaial oleks hea koostööd teha ning lasteaialapsed saaksid aktiivselt kasutada kooli juures asuvat staadionit. Enne uue lasteaia projekteerimist käidi mitmes lasteaias kohapeal vaatamas ja uurimas, kuidas ja mismoodi oleks kõige parem ja mõttekam uut lasteaeda ehitada, et nii lastel kui ka töötajatel seal hea oleks.

Uus lasteaed otsustati ehitada kahekordne, sest ühekordne hoone oleks võtnud ära väga palju maad ja siis oleks mänguväljaku jaoks vähem ruumi jäänud. Uue lasteaia projekteerijaks oli Louis Ney.

Ehitustöid juhatas Mihhail Lindmaa. Ehitustööga alustati 1987. aastal. Kuna kolhoos oli rikas ja raha piisavalt, valmis ka lasteaed ruttu. Lasteaed avati pidulikult 1988. aasta 23. märtsil. Majale pandi nimeks Triinutare. Lasteaed sai suur ja uhke. Selle ruumidesse oli projekteeritud saal, võimla, bassein, metoodiline kabinet, viis rühmaruumi koos eraldi magamisruumidega, köök ja hulgaliselt abiruume.

Tänaseks on sellest majast kooli saadetud juba hulga lapsi. Lasteaias käivad juba nende lapsed, kes ise kord sellest majast kooliteele saadetud.

Seoses Kaiu lasteaia Triinutare 25. aastapäevaga soovivad Triinutare töötajad tervitada oma endiseid ja praeguseid kasvandikke ning endiseid töötajaid. Palju tervist teile kõigile!

 
Kaiu lasteaia Triinutare avamine 23. märtsil 1988. Fotod: Lembit Arro erakogu