Seepärast planeerides traditsioonilist Ökokrati üritust, valisime teemaks oma kodukandi ajaloo tundmise.

Laupäeval 9. veebruaril kell 10.00-12.00 toimus Sinimäel orienteerumine „Tunne oma kodukohta", millele järgnes lõbus vastlatrall Pargimäel. Teate kui hea tunne oli hommikul kell 10.00 näha nii palju rahvast stardipaigas! Orienteerumisele registreerus 75 inimest, esindatud olid pea pooled meie külad.

Eraldi tahaks välja tuua võistkonda „Põliselanikud", mis koosnes Kudruküla ja Hiiemetsa elanikest, kelle juured on siin mitmendaid põlvkondi ja kelle eesotsas olid vahvad külavanemad Jüri Kiik ja Tarmo Kasikov. Kõik16 võistkonda, sh ka ainult lastest koosnevad võistkonnad „Poisid, „Tundmatud", „Mustad Hundid", "Ron don don", "Päike", „Sinised" ja „Väikesed" läbisid raja, mille punktide läbimine viis orienteerujad märkidesse jääajast, põhjasõjast, mõisaajast,  I ja II maailasõjast, nõuka ajast kuni tänapäevani.

Seekordsel  orienteerumisel ei olnud kaotajaid ja kõiki osalenuid ootab 19. veebruaril Pannjärve tuubirada.

Rajameistriks oli meil Tiit Vainura, kelle orienteerumiskogemused algavad enne kooliaega, iseseisvad võistlused algasid 2. klassi poisina, tippaeg jäi 90 aastatesse, kus radadel kulus aastas mitmed paarid jalanõusid. Küsimused ja näituse Sinimäest läbi aegade koostas Helmi, kes vist teab meie vallast peaaegu kõike, on kogunud materjali pärandkultuuri kohta ja oskab seda ka teistele edasi anda.

Kes on vägevamad?

Minu meelest suutsid nad kahekesi teha väga põneva raja ja parajaks pähkliks osutusid punktides olevad küsimused, mis tõestas, et mida rohkem me teame, seda rohkem me tahame teada.

Oleme saanud palju positiivset tagasisidet ürituse kohta ning seepärast kuulutame välja orienteerumissarja "Tunne oma koduvalda", mille esimeseks etapiks loeme Sinimäe võistluse ning jätkame ca 10 etapiga valla eri piirkondades. Sarja lõpetamisel saavad autasustatud üldvõitjad ja kõikidel etappidel osalenud. Juhend antakse teada enne järgmist etappi.

Teil kõigil on palju häid mõtteid, ootame, kõik on teretulnud!

Pilte üritusest saate vaadata Vaivara valla koduleheküljel www.vaivara.ee