August Martin suri 1982. aastal ja oma viimast und puhkab Jõhvi kalmistul. Mul ei õnnestunud August Martiniga kohtuda, kuid tema viiteid ja materjale olen palju kasutanud oma raadiosaadete ja kirjutiste koostamisel.

7. veebruaril 1923. aastal
sündis Narvas tulevane soomepoiss Ottokar Melts, kes alustas teenistust Saksa armees, kuid peagi siirdus Soome ja 12. aprillist 1944. aastal oli juba tõrjelahingutes Viiburi lahel ja Vuoksel. 18. septembril sai Soome armees aeg otsa ja saadeti Eestisse, teel õnnestus pääseda piiri taha ja asus elama Kanadasse.

12. veebruaril 1998. aastal sai Sillamäe linnapeaks Tallinna ekslinnapea Jaak Tamm, kes oli sel kohal surmani 4. jaanuaril 1999. aastal.

14. veebruaril 1893. aastal oli Toilas karskusseltsi „Kiir" avamispidu. Seltsist kujunes ümbruskonna kultuuri- ja hariduselu keskus ja kaudne mõju jõudis ka Vaivara maile. Nelja aasta pärast kolis kontor Jõhvi ja tegutses siin edasi.

20. veebruaril 1903. aastal sündis Narvas tulevane sepp Albert Raik, kes Eesti kaisteväes teenides jõudis kaprali auastmeni ja siirdus Soome jätkusõtta, kus oli lahingutes Vuokksel ja Viiburi lahel  ning 18. septembril 1944. aastal saadeti tagasi Eestisse. Teel õnnestus pääseda Rootsi, kus elas ja töötas surmani 22. mail 1974. aastal.

22. vebruaril 1988. aastal kiideti heaks Kirde-Eesti arengufondi „Virumaa" ehk „Virumaa fondi" loomise projekt. Sellest kujunes üks Virumaa kultuuri-, spordielu ja ajaloo ergutajaid ja ilmus rida uurimusi ja küsitlusi Virumaa teemadel. Vast üheks suurimaks väljundiks oli koguteose „Virumaa" ilmumine, esimene koguteos taastatud Eestis. Praeguseks on fondi tegevus „ajutiselt" peatatud.

28. veebruaril 1928. aastal sündis Vaivaras spordimees Hugo Teksel, kelle sportlastee algas Vaivara kuulsamas spordiühingus „Aberg" ja jätkus ÜENÜ Sillamäe spordiosakonnas. Talle kuulusid ja võib olla kuuluvad veel praegugi Vaivara rekordid kuulitõukes ja kettaheites. Sõja järel siirdus Kiviõlli, kus töötas põlevkivitööstuses ja pani aluse VSÜ Kalevi Kiviõli sektsioonile. Eesti esivõistlustelt tõi ära pronksmedali 20 km käimises (võisteldes koos Bruno Jungiga) ja edu tuli veteranide võistlusel heitealadel ja sangpommi rebimises.

Hugo Teksel suri 1988. aastal.

Veebruaris 1983. aastal tegin ma ikka veel diplomitööd Tartu Riikliku Ülikooli ajalooosakonna lõpetamiseks ja valmistusin eksamiks NLKP ajaloos (läks kehvasti, sain rahuldava).

Soovin kõigile lehelugejaile toredat pidupäeva!