Kiili kammerkoor osales B-kategoorias, mille kohustuslik laul oli Rudolf Tobiase "Jeruusalemma tütred". See laul tuli auväärt žürii ees esitamisele kokku 12 korral, sest täpselt nii palju oli B-kategooria võistlejaid.

Olime esimesed oma kategooria esinejad ja paljud koori liikmed kuulasid ka teisi oma kategooria koore. Kohustulik lugu osutus heaks võrdlusmaterjaliks ja pärast oli emotsioone omavahel jagada rohkem, kui Eurovisiooni lauluvõistluse järgselt.

Teised meie koori lood olid Inglise madrigal "April is in my mistress' face", kaasaegne Eesti koorilaul "Mina usun armastust" ja humoristlik pala "Ma kõndisin vainul". Kõik need väga erineva iseloomuga lood pakkusid parajal määral väljakutset ja näitasid igati meie koori mitmekülgsust.

Konkurents oli meie kategoorias tihe ja esikolmik kujunes järgmiselt: 1. koht Eesti koolinoorte segakoor (94,4 punkti), 2. koht Euroopa kultuuripealinna segakoor (80,4 punkti), 3. koht Eesti Rahvusringhäälingu segakoor (80,2 punkti). Nagu näha, on tegu raskema kaalu kollektiividega nii arvuliselt kui kogemuslikult.

Kiili kammekoor saavutas üheksanda koha 64,2 punktiga, mis pole küll rahulolu vääriv tulemus, kuid arvestades, et meie kokkusaamised on kõigi teiste tegemiste ja toimetuste kõrvalt vaid korra nädalas, siis ei ole põhjust häbeneda. Viienda ja üheksanda koha punktide vahe oli vaid 8 punkti, nii et sportlik moment oli tugev. Paljud meiga sarnase taustaga koorid võtsid mõõtu klass madalamal, C-kategoorias. Meie siht on võistlelda tugevamas grupis - eesmärgid peavad alati olema arenguruumi pakkuvad.

Tähtsam kui auhinnaline koht on siiski rõõm laulmisest. Kohtumiseni!