Mänginud oleme luulekava Lydia Koidula luulekogust, tookord oli abiks Inspira noortestuudio.

Seeniortrupiga "Ehaviir" tuli lavale lühinäidend "Lukuaugu lugu", koos Saaremaa rahvateatri ja Inspira teatristuudioga mängisime Maasi maalinna varemeis suurepärase loo "Helena", mis oli kokku kirjutatud Vana-Kreeka müütidele põhinedes. Eriline etendus oli Maasi maalinna varemeis küünalde valgel pealkirjaks "Timukas" J-P Sartre "Kinnine kohus" ainetel.

Nüüd astub Orissaare näitering teie ette etendusega "Pildikesi kolhoosielust". Algmaterjal P. Kilgase näidend "Tütarlaps otsib õnne". Lustakas lugu lauludega.

Jaa, omal maal, st Saare- ja Muhumaal on läinud hästi, lausa väga hästi, aga Harjumaa on Orissaare näiterupile esimene nn välisreis. Salajas loodavad lavalolijad, et ka siin läheb hästi ja me meeldime teile. Suureks kiituseks etendusele on möödunud külateatrite festivalil nelja parima äramärgitud etenduse hulka jõudmine. Lugu läheb käima ja unustadki, et praegu pole enam "see" aeg, et on hoopis teine aeg. Aeg muutub, inimesed jäävad ikka inimesteks.

Ka neil ammustel aegadel tehti tööd, visati nalja, lauldi, tantsiti, armastati ja unistati. Sellest etendus pajatabki. Ei hakka kiitust jagama osatäitjatele - nad kõik on head ja täpselt omal kohal. Küll näete.

Loodan koos lavalolijatega, et suudame teile pakkuda ammuste aegade äratundmise rõõmu, nalja ja naeru. Ootame teid etendustele!

Etendus toimub Kiili rahvamajas 13. aprillil algusega kell 17.00.