Eesti taasiseseisvumise tulemusena asutati OÜ Sőrandu Farm,  mille etteotsa asus Laine. Ta valiti ettevőtte juhatuse liikmeks ja neid ülesandeid täidab ta ka täna. Laine juhtimisel on Sőrandu Farm arenenud kaasaegseks pőllumajanduse ettevőtteks.  2009.aasta lőpust on ta lisaks oma tööle ka OÜ Estonia loomakasvatusjuht. Üle 50 aastase pühendunud töö eest Eesti loomakasvatuse edendamisel autasustas EV Pőllumajandusministeerium Laine Magusat käesoleva aasta alguses Hőbedase Teenetemärgiga.

Iseloomult on Laine avalalt heatahtlik, abivajajat märkav, alati toetav ning abivalmis inimene. Ta on kohaliku elu edendaja Sőrandus, olles nii vabatahtlik sotsiaaltöötaja kui lihtsalt kohalike inimeste nőustaja ja abistaja. Laine on üles kasvatanud kaks tütart, kes mőlemad käivad oma tubli ema jälgedes, üks sotsiaaltöötajana ja teine loomakasvatajana.

Lainele omistati Koigi valla aukodaniku nimetus.

Anneli Peterson
Pereőde

Anneli Peterson asus, äsja velskrikutse omandanud noore meedikuna, Koigi velsk-ripunkti juhatama 1982 kevadel. Et velskripunkt oli aasta olnud töötajata, tuli alustada praktiliselt päris algusest. See tuli remontida, sisustada ning komplekteerida töövahenditega. Selle kőigega edukalt hakkama saanud, elas noor meedik omaseks ka kohalikud inimesed ja oli piirkonna ainuke meditsiinitöötaja aastani 1987, mil asutati Koigi maaambulatoorium. Sealse töö käivitamisel oli Anneli kanda alguse vastutav osa, mőne aja pärast lisandusid kaks abitöölist ja hambaarst. Edasi jätkasid ambulatooriumis juba kaks arsti.

Anneli oli selleks ajaks loonud perekonna, sündisid lapsed ja nii pühendas ta end järgmisel kuuel aastal oma kolme lapse kasvatamisele, kelledest tänaseks on sirgunud tublid, töökad ja Koigi valla elus kaasa löövad aktiivsed noored inimesed.

Anneli Peterson on tasakaalukas, väga hooliv ja osavőtlik inimene. Nende inimlike omaduste ja tööalaste kogemuste kogum on teinud temast väga usaldusväärse ja hinnatud meediku.

Anneli armastab endiselt väljakutseid ja nii vőttis ta 2011.aastal ette taas koolitee Tartu Tervishoiu Kőrgkoolis, et pidada sammu kaasaegse meditsiini uusimate arengutega oma inimeste parima teenimise nimel.

Anneli Peterson

Anneli pälvis Koigi valla teenetemärgi.

Valdis Rikkinen
OÜ Koigi juhatuse liige

Valdis Rikkinen asus noore haritud pőllumehena tööle tollases Kalevipoja kolhoosis 1987.aastal. Noore spetsialisti őlule pandi kohe vastutusrikas peaagronoomi ametikoht. Tegusa ja tubli tegijana lülitus Valdis kohalikku ellu. Ees seisid aga muutuste ajad Eestimaa taasiseseisvumisega seoses. Muutused tuli ellu viia ka pőllumajanduses ning Koigis oli üheks kaasajastamise mootoriks Valdis Rikkinen, kelle osalusel kutsuti ellu osaühing Koigi. Valdis valiti selle juhiks ning tänaseks on tema juhtimisel OÜ Koigist kujunenud kaasaegne pőllumajandusettevőte. Valdis Rikkinen on aktiivselt osalenud ka Eestimaa poliitikas ja seda läbi tősise pőllumehe vaatevälja. Ta on kuulunud Rahvaliidu juhtorganitesse nii üleriigilisel, maakondlikul kui ka kohalikul tasandil. Valdis Rikkinen on olnud valitud mitmesse Koigi vallavolikogu koosseisu ning töötanud ka volikogu esimehena. Praegu osaleb Valdis kohaliku volikogu komisjoni töös.

Olemuselt on Valdis tagasihoidlik kuid sőbralik ja abivalmis inimene. Ta on laia silmaringiga, kindlaid elu ja tööväärtusi hindav tősine juht, kes oma pőhimőtteid kandes on sihikindel ja otsekohene mees.

Valdis Rikkinen

Valdis pälvis Koigi valla teenetemärgi.

Lea Traks
MTÜ Päinurme külaseltsi  juhatuse esimees

Päinurme küla rahvas valis 2007.aastal oma külaelu korraldama ja juhtima Lea Traksi. Seitsme aasta mőtteid, kohustusi, vastutust ja muresid ning rőőme täis aja jooksul on Lea ennast säästmata tegutsenud. Selle tegutsemise tulemusena on ta läbi erinevate rahastamisfondide toonud külaelu arendamiseks 95 961 eurot, mille abil ja omaosaluse panusega on Päinurme inimeste elu-kvaliteedi parandamisel palju tehtud. On asutatud ja sisustatud kooskäimise kohana päevakeskus, rajatud suvelava, renoveerimistööd on edenenud vana kultuurimaja taastamiseks ja kaasajastamiseks. Hangitud on helitehnikat, klaasisulatusahi ja muid vahendeid.  Päinurme küla ettevőtmiste őnnestumisse vőib uskuda, sest visadust ja tegutsemisindu jätkub külajuhil ning kaasatulemise tahet külarahval.

Päinurme külas on välja kujunenud oma kindlad traditsioonid, millega liidetakse oma väikest kogukonda ja hoitakse elus vastastikune hoolivus.

Rahuliku loomu, heatahtliku suhtumise, sőbraliku meele ja sihikindla tegutsemisega on Lea Traks oma kogukonna elu korraldamas, tulevikku vaatamas, ühiste plaanide täitumisse uskumas ja inimesi innustamas.

Lea Traks on valitud 2012 aasta Järvamaa Sädeinimeseks.
Lea Traks

Lea pälvis Koigi valla teenetemärgi.

Elle Laig
Kultuurispetsialist

Elle Laig töötab Koigi vallavalitsuses kultuuritöö spetsialistina 2008. aasta jaanuarist. Elukutselise kultuuritöötajana seadis ta siinset tööd alustades eesmärgiks vallas tähistatavate sündmuste vőimalikult emotsionaalselt läbimőeldud, osavőtjaisse lugupidavalt suhtuva ning heal tasemel programmidega korraldamise tee.

Koigi mőisa peahoone renoveerimise tulemusel tekkinud kontserdipaik avas ukse väga kaunisse ja rikkasse muusikamaailma. See vőimaluse kasutas Elle ära.  Koostöös Pille Lille muusikutefondiga ja paljude teistega on Koigis esinenud nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt tuntud muusikud.

Koigi mőis on kujunenud hinnatud kontserdipaigaks vabariigi professionaalsete muusikute seas, eriti peale korraliku klaveri saamist vahetu ja usaldava suhtluse tulemusena muusikute perelt Metsalalt. Kultuuriprojektide läbiviimiseks on Elle töö tulemusena saanud vald juurde märkimisväärselt projektiraha.

Viimase viie aasta jooksul on Koigi valla inimeste ja seltside tegevus leidnud palju positiivset vastukaja nii maakondlikul kui vabariiklikul tasemel. Selles on teene ka Elle Laigil, sest nende tublide inimeste teened tuleb avatult, arusaadavalt ja veenvalt lahti rääkida, muidu ei avane tegude ilu ega unikaalsus. Seda tuleb muidugi kőigepealt esitajal märgata ja tunnetada. Elle Laig on seda tunnetanud ning läbi tema kirjutatud esildiste on seda mőistetud ka maakonnas ja riiklikulgi tasemel. Selle tulemusel on positiivne ka Koigi valla maine.
Elle Laig

Elle pälvis Koigi valla teenetemärgi.

 

Valla tänukirjad said Kaisa Lota Niit, Raivo Metsapool, Aili Őlle, Eldur Russak ja Jaanus Alliksoo.