Aasta Isik 2012 - Alar Arula

Alar on maast-madalast tegelenud spordiga, lemmik alaks jalgpall. 2012. aastal alustas tema eestvedamisel aktiivset tegevust jalgpalli­meeskond SK Imavere Forss. Oma võistkonna heaks on ta teinud ka mänedžeritööd ja kodumängudel olnud esime­ne mees platsi hooldamisel. Samuti treenib ta kooliealisi noori võistkonnale järeltuli­jaiks.

Aasta Noor 2012 - Kadri Jürissaar

Kadri on alates algklassi­dest silma paistnud äärmiselt organiseeritud suhtumisega nii õppimisse kui muudesse koolivälistesse tegevustesse. Tegeleb rahvatantsu ja koori­lauluga. Eelmisel õppeaastal võitis Kadri neli aineolüm­piaadi Järva maakonnas (ma­temaatika, ajaloo, kunstiõpe­tuse ja bioloogia).

Kõige rohkem nominente esitati Elu edendajate kategoo­riasse:

Inga Okas - Meie pereõde juba üle 20 aasta. Inga on väga avatud, seltskondlik ja täpne oma töödes. Ta on inimene, kes viib alustatud lõpule. Pea­le pere ja igapäevatöö jääb tal aega muretseda ka ühiskond­like asjade üle. Alates 2002. aastast on ta kuulunud Ima­vere Vallavolikogusse, olnud mitmeid kordi sotsiaal- ja ter­vishoiukomisjoni esimees ja liige. Inga tunneb muret valla sotsiaalvaldkonna üle.

Leili Pruun - Eistvere kü­lavanem on olnud 10 aastat. Alati nõu ja jõuga osalenud külaseltsi tegemistes ja projek­titegevuses. Lisaks oma küla tegemistele on Leili loonud ja tegutseb Järva Naiste Varju­paiga juhina. Leili tantsib ja on üks alustalasid Imavere Tant­sumemmede rühmas.

Allika Jüris - Ta on raama­tuid laenutanud alates 1988. aastast. Allika on oma loomult tagasihoidlik inimene, ei tõs­ta end kunagi esile ega trügi juhtima. Ta on raamatukogus kõigi jaoks nagu hea õpetaja ja koostööpartner kõigile val­la allasutustele. Aastaid on ta osalenud haridus- ja kultuu­rikomisjoni töös, aidanud pla­neerida ja läbi viia erinevaid üritusi.

Laureaadiks valiti Anneli Siimussaar

Teda võib iseloomustada kui aktiivset, tublit ja loomin­gulist töötajat, kes on lisaks ka hea suhtleja. Ta on organisee­rinud palju erinevaid üritusi ja koosviibimisi nii noortele kui vanematele. Tubli esine­ja ja teiste innustajana. Ta on andnud olulise panuse laste, noorte ja täiskasvanute huvite­gevusele ning kohaliku elu toe­tamisele ning arendamisele.

Eluedendajate kategoo­rias anti välja ka eripreemia - jalgpallimeeskond Imavere Forssile. Klubi loodi 2012. aas­tal jalgpallientusiastide Alar Arula, Martin Ellram ja Jaanus Nilpi eestvedamisel. Meeskon­naga liitus 26 noormeest Ima­verest ja selle lähiümbrusest. Hooaja jooksul mängis mees­kond 26 võistlusmängu ja saa­vutati Eesti Meistrivõistluste IV liiga 12 meeskonna hulgas V koht. Meeskonnaliikmed on igaks kodumängusk viinud eeskujulikku korda mänguväl­jaku, klubi finantsprobleemid on meeskond suutnud ise la­hendada leides häid sponso­reid. Meeskonna kodumänge on käinud toetamas üle 60 fänni.

Elutöö preemie nominente oli 2.

Meeli Natus - ta on Her­manni küla elanik olnud 53 aastat. Tema suureks kireks on käsitöö. Alati tõttab appi, kui vajatakse abi. Hermanni selt­sitegevuses on ta kõige eakam, aga üritustest osavõtule ei ütle kunagi ei. Alati on ta platsis nii talgutel, pidustustel kui näitemängus ja ikka midagi toimetades ja aidates. Ta tant­sib Imavere Tantsumemmede rühmas ja sõidutab sinna ka kaaslasi. Kõik tantsukaaslased on Meeli käest kingiks saanud rahvariiete juurde sobivad ti­kitud õlakotid

Elutöö preemia 2012 sai Linda Stamm

Imavere Põhikooli endine õpetaja ja direktor. 1964 sai töökohaks Imavere 8-klassi­line kool. Töötas internaadis kasvataja-õpetajana. Hiljem hakkas ka tunde andma. Ena­musel töötatud aastatest on olnud ka klassijuhataja, lisaks kooliaia- ja majandusjuhata­ja, kaua aega liiklusalase töö juhendaja ning viis aastat di­rektor.

On pälvinud Järva Maa­valitsuselt elutöö preemia (2001).2011. aastal tähistas õpetaja Linda Stamm tööjuu­belit - 55 aastat pedagoogina.

Traditsiooniliselt said lau­reaadid kingituseks gravee­ringuga käekellad ja elutöö tunnustuse saanud seinakella. Laureaadid said jäädvustada oma autogrammi ka valla au­raamatusse koos oma fotoga. Kõiki nominente tunnustati valla tänukirjaga.