Eesti Vabariigi president ütles oma kõnes: „Eesti on nagu metsmaasikas: ta on ürgne ja väike, teda on raske leida ja need, kes seda ei oska, ei märkagi teda ega oska teda ka hinnata. Aga kui ta on kord käes, kui ta on kord olemas ja oma, siis on ta üks parimaid asju üldse. Meie kodu, meie Eesti ongi me metsmaasikavälu."

Siin Toris elades oleme ka meie osa maasikaväljast. Meid on siin väikeses Toris päris vähe. See tähendab, et iga inimene on väärtus.

Siin väikeses Toris on hea tunda, et me oleme omavahel seotud palju tihedamini kui rahvas kuskil Lasnamäe nõlvadel. Oleme õnnelikud, et meil on teotahtelised ja aktiivsed inimesed. Teame, et oleme seal, kus olema peab.

Kuidas on lood aga meie noortega?
Kus soovikisid olla meie noored, mida teha vabal ajal ja millest nad unistavad?
Kui tihti me seda neilt küsime?
Olles Tori valla haridus- ja sotsiaalkomisjoni liige pean oluliseks astuda dialoogi noortega. 2013. aastal pöörame suuremat tähelepanu HUVIHARIDUSELE Tori vallas.

Mis on huviharidus? Ütleme lihtsalt ja maakeeli, väärtus, lisaväärtus kogu eluks.

Huvihariduse kaudu omandatakse uusi teadmiseid, kogemusi, leitakse uusi tuttavaid ja sõpru jne. Oskused mis ühel hetkel võivad noorele anda suuna elukutse valikut tehes või annab suure eelise ametikohale kandideerides.

Sellel aastal on vastavalt Tori valla hariduse arengukavale plaanis luua ülevaade vallas pakutavast huvitegevusest kui tervikust. Kaardistada hetkeseis, teha küsitlus vajaduste väljaselgitamiseks. Korraldada aasta jooksul huviringide lahtiste uste päevad ja tutvustada ringitööd huvilistele. Jagatakse enam infot valla kodulehel.

Seega leiame ülesse meie väärtused ning ärme unusta väärtustamast endi ümber olevaid inimesi. Piisab ühest lihtsast ja siirast lausest "Sa oled tubli olnud." või "Sa oled hästi hakkama saanud." peaks olema sageli iseenesestmõistetav ja samas vähim, millega oma tublisid inimesi saame tunnustada ja julgustada.

Head lähenavat märtsikuud ja leiame üheskoos ülesse oma maasikad meie maasikaväljalt.