Muhu vald sai riigilt oma põhikooli tarvis hariduskulude toetust 189 689 eurot, millest õpetajate palkadeks on ette nähtud 145 235 eurot, kirjutab Saarte Hääl.

Vald lisab riigilt saadud rahale õpetajate palkadeks tänavu ligi 17 500 eurot. “See on tugispetsialistide – sotsiaalpedagoogi ja logopeedi – ning huvijuhi töötasuks,” ütles Muhu vallavanem Raido Liitmäe. “Kui juurde arvestada veel ringijuhid, pikapäevarühma õpetajad ja parandusõppe tasustamine, ulatub kogusumma 49 000 euroni.”

Liitmäe sõnul oli riigi toetus loomulikult abiks, ent vallal endal tuli päris palju juurde maksta. “Oleme juba ammu maksnud nii sotsiaalpedagoogile kui ka logopeedile valla, mitte riigi rahast,” tõdes Liitmäe. “Praegu paistab, et nii ka jääb.”

Liitmäe sõnul saabki Muhu kooli nooremõpetajate ja õpetajate palk olema 715 eurot kuus, nagu riik miinimumina ette näeb. “Vanempedagoogi palk on meil aga küll riiklikust miinimumist, 736 eurost suurem – 817 eurot.”

Liitmäe andmeil tõusis pedagoogide palk 7–13 protsenti. “Põhiliselt 7 protsenti, kuna mõned olid aga suhteliselt madala palgaga nooremõpetajad, tõusis nende töötasu 13 protsenti,” selgitas Liitmäe. Ka lasteaiaõpetajate palk tõusis Muhu vallas 7 protsenti.