Samal päeval kell 14.00 algas ka Sutlema küla vastlapäev seltsimaja tagusel maal, kus kõik kohaletulnud ja soovijad said kaasa lüüa erinevates mängudes ning lasta pikim liug. Kõige oluliseim vastlapäeva osa, mida kõik, eelkõige lapsed ootasid ,oli saanisõit.

Seda vahvat teenust osutas meile Piibelehe talu pererahvas, kes oli saani ette rakendanud veohobuse Välgu. Reesõitu sai nautida tervelt ühe tunni jagu. Kohapeal sai lõkkel küpsetada kaasa võetud viinereid. Külaseltsi poolt pakkusime sooja teed, vastlakukleid ja külasuppi. Taaskord suured tänud kokk Loreidale, kes on alati nõus valmistama suppi ükskõik, mis üritus meie külas toimub.

15. veebruari õhtul kell 20.00 algas Sutlema seltsimajas sõbrapäeva pidu, kuid ühtlasi tähistasime ka seltsimaja ühe-aastaseks saamist. 2012 aastal 4. veebruaril toimus soolaleivapidu, kui seltsimamaja sai avalikuks kasutamiseks kõigile soovijatele. Nagu aasta taguselgi peol vastutas ka sellel korral hea muusika eest ansambel Omad Poisid. Kas juhuslikult või plaanitult oli bändi koosseis isegi sama: Ain Rosenstok, Jaanus Ernits ja Margus Kaidme.

Tänud vahvatele poistele. Muusika vaheaegadel sisustasime piduliste meelt seltskondlike mängudega ja meie küla kohta käiva viktoriiniga, mille auhinnaks oli iga õige vastuse eest küla logoga helkur. Neid jagati sellel õhtul 15 tükki, loodame, et meie inimesed on liikluses tänu sellele märgatavamad.

Külalistele olime ette valmistanud kokkuvõtva slaidiprogrammi seltsimaja saamisloost ja erinevatest avalikest üritustest, mis on esimesel aastal seltsimajas toimunud.

Võimalik, et uus aasta toob veelgi juurde põnevaid üritusi, mida saaks lisada meie küla traditsiooniliste ettevõtmiste loetellu. Järgmine meisterduspäev toimub juba 23. märtsil algusega kell 12. Sutlema seltsimajas. Teemaks on lihavõttepühade kaunistused.

Ootame nii suuri kui väikseid meisterdajaid. Vaadake meie tegemisi ka facebookis: MTÜ Sutlema Küla Selts.