Poliitikul tuli puhuda mitu korda ja ta avaldas arvamust mõõtetorude kvaliteedi kohta. Kui tulemus näha oli, selgus, et Marika-Tuus Laul on autoroolis kaine.

"Viimati pruuksingi kraadiga jooke paar nädalat tagasi," märkis ta.

"Sellist alkoholi testi sooritasin ma oma elus esmakordselt," ütles Marika Tuus-Laul, kes on Riigikogu õiguskomisjoni liige. Lühivestluses politseinikega tegi ta juttu korrakaitse- ja õiguspoliitikast ja muuhulgas probleemidest Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori ametissemääramisel.

Kohtumisel Pala kultuurimajas rääkis Marika Tuus-Laul Eesti ühiskonnaelu erinevatest valuküsimustest. Üheks olulisemaks nendest pidas ta massilist väljarännet välisriikidesse, mille tulemusena on Eestist kahekümne aastaga lahkunud veerand miljonit inimest ja raha väljavoolu seoses pankade ja mitmete ettevõttete kuulumisega väliskapitalile.

Marika Tuus-Laul tundis huvi ka Pala vallavanem Jozsef Weinrauchi erakondliku kuuluvuse kohta. "Ma olen apoliitiline ja pean kõige olulisemaks koduvalla käekäiku," märkis omavalitsusjuht.

Tuus-Laul ütles, et praegustes oludes on opositsiooni kuuluvatel Riigikogu liikmetel väga väikesed võimalused kaasa aidata erinevate piirkondade arengule.