5. veebruaril said Puurmanis kokku kokandushuvilised perenaised. Seekord oli teemaks "Sõbrapäeva- ja vastlapäevatoidud".
Pilt on illustreeriv
FOTO: Foto: Vallo Kruuser
Alustasime soolaste roogade maitsmisega. Esmalt pakkus Karmen meile hernepüreesuppi, mille uudne maitse üllatas kõiki. Ly pakkus toredat lahendust enamus aja kapisseisvatele piparkoogivormidele.
Nimelt oli ta küpsetanud lehttaigna-vorsti-suitsujuustu pirukaid. Imbi üllatas meid uutmoodi kanasalatitega. Tuleb välja, et saab teha toeka salati ka ilma riisi ja makaronita, nentisid osavõtjad.
Kati näitas, kuidas lihtsa vaevaga üllatada sõpru, kui kodus leidub lehttainast, pirni ja juustu. Maire tõi maitsta salati "Suve meenutus". Piia tegi särtsaka maitsega õuna-ingverikoogi, Kaja sõbramaiuse.
Vastlakuklite asemel valmistas Este moorapäid. Mina valmistasin martsipanitordi ja trühvlikomme. Vahetasime retsepte ja rääkisime toitude valmistamisest. Kellel huvi tekkis, on oodatud järgmine kord kindlasti osa võtma. Teemaks siis on "Emadepäev".