Pühapäeva, 10. veebruari keskpäeval said oma elu esimese stardikäskluse treener Üllari käe alt Ats-Markus, Mari-Liis ja Emili. Võistlusrada ümber suure puu läbiti kas täitsa iseseisvalt või natuke ka abi kasutades.

Peagi asusid 10-sekundiliste vahedaga oma distantsile juba natuke suuremad lasteaialastest suusasõbrad.

Tõeliseks „suusahundiks" oli Maarja, kes on osalenud juba mitmel vabariikliku võistluse etapilgi. Hääleka kaasaelamise järgi võinuks arvata, et tegu on mõne maratoni võitjate finišeerimisega. Finišiaja said kirja kõik alustanud, kõik said väga hästi hakkama! Pisaraid ei näinud ma küll ühegi väikese suusataja põskedel, vaid ikka rõõmu ja rahulolu. Asi muutus veelgi meeldivamaks, kui aplausi saatel said kõik väikse maiustuse, uhke diplomi ja ka medali kaela.

Kurb oli see, et kooliõpilastest osales lisaks suusatrennilastele vaid Triinu.
Kas jäi reklaam väheseks või ongi meie kandi pikkade suusatraditsioonide aeg ümber saamas? Optimistina ajan süü ikka tagasihoidliku reklaami süüks! Kuigi osalejaid oli vähe, sõideti esmalt kvalifikatsioonisõidud ja siis ühisstartidena finaalid - ikkagi ehtne sprint.

Naiste võistlusklassis oli osalejaid kolm: Maris, Malle ning Merle, viimane avastas suusatamise enda jaoks vaid mõne nädala tagasi! Võtke eeskuju, kallid naised!

Asja mängulisemaks ja põnevamaks muutmiseks olid koolipoisid Timo ja Hannes nõus osalema meeste klassis, kus neile pakkusid konkurentsi Ralf, Tarmo, Tanel ja Artur. Kui 2-ringiline (~1,2 km) eelsõit peetud, said paika meeste finaalid.

Nii lõpetasid siis võistluse meeste ja nooremate meeste finaalid.

Ruttu-ruttu valmis lumest pjedestaal, „pressifotograaf " võttis sisse sobiva positsiooni ja algas sprindivõistluse autasustamine.

Kõik eelsõitude ja finaalide ajad on dokumenteeritud. Protokolle saab sirvida suusabaasis, kuid pressis neid ei avaldata.

Selle vahva suusapäeva toimumise jooksul käis pargist läbi mitmeid inimesi, kes tundsid kahetsust, et nad ei osalenud ise ega utsitanud oma lapsi. Olge mureta, uuel aastal on uus võimalus sprintida! Kuid praegugi on suusarajad avatud ja suuskisaapaid- keppe saab laenutada suusabaasist. Liikumine on ilu ja tervise pant! Ning TÄHELEPANU! 8. märtsil oodatakse kõiki suusabaasi juurest algavale NAISTE SUUSASÕIDULE.

Ühe väikse korraldaja ja sekretär-hääletoruna tänan kõiki, kes olid osalemas ja selle mõnusa päeva läbiviimist toetamas!

Proovime näidata arvuka osalemisega valdade talimängudel, 1-3. märtsil Haanjas, et suusatraditsioonid Vastseliinas on igati elus ja edenevad.

Veel Vastseliina spordiklubi tegemisi:

• Kolmandat aastat järjest toimus 15. veebruaril öösõit. Pimedas öös suusatas pealambi valguses seekord suisa 26 julget.

• 2. veebruaril Otepääl toimunud vabastiilis suusakrossil panid ennast proovile ka Vastseliina noored suusatajad. Erinevatest elementidest koosnev rada tekitas palju elevust ning aitas osalejate oskusi lihvida.

• Euroopa Noorte Olümpiafestivalile Rumeeniasse sõitsid meid laskesuusatamises esindama Tarvi Sikk ja Timo Truu, seda siis Eesti koondise koosseisus.