Tüüpilise külafotograafina on ta jäädvustanud igasuguseid tegevusi ümbruskonnas (kartulivõtutalgutest pulmadeni, laulupidudest matusteni), olles väga tänuväärne paikkonna kroonik.

Ta ei olnud ateljeepiltnik - kuigi tegi ka selliseid pilte -, oli rohkem rahva pildistaja, olles suurepärane suhtleja ja mõnusa huumoriga jutuvestja.

Vastseliina koolimees Johannes Saarniit meenutab Mihkel Timmot oma mälestustes sedaviisi: „Rahvas kutsus teda heatahtlikult Timmograafiks, kuna ta tegi korralikku tööd ja tellimusi oli tal küllaga, eriti perekondlike sündmuste, pulmade, juubelite, matuste ja muu puhul. Ta jäädvustas ka paljusid ühiskondliku elu sündmusi." 

Maja, kus asus Mihkel Timmo fotoateljee. Foto: Mihkel Timmo.
Mihkel Timmo

Timmo vanu pilte vaadates ja sirvides tekkis mul mõte koguda kokku kõik, mis veel võimalik, ja teha üks pildiraamat Vastseliina kihelkonnast ja tema keskusest.

Selge on see, et kõikjale Timmo ei jõudnud ja pilte tehti ka enne teda. Lisaks tegutsesid siinmail veel ka teised fotograafid, nagu Alfred Hollo, N. Pütsep, laadapiltnik Arved Jakk jt.

Kutsungi siinjuures üles neid inimesi, kellel on veel säilinud vanu pilte Vastseliina kandi inimestest ja nende tegemistest, andma sellest minule teada. Minu koordinaadid on: tel 505 6691, e-post agoruus@gmail.com.

Olen palunud abiks ka Vastseliina raamatukogu juhataja Lea Lillemetsa, seega võib vanadest fotodest ka temale teada anda (tel 785 1041 või 515 7343).