Aktuse kava oli tagasihoid­lik, kuid meeldejääv. Sünni­päeva tähistamine algas piduliku Eesti Vabarii i ja koolilipu sissetoomisegga, millelejärgnes Eesti Vabariigi hümn.Eesti lippu kandis uhkusegakooli abiturient Elvis Lein­berg ning kooli lippu karja­poisi rõivastesse riietunud Tanel Murd. Lipukandjaidsaatsid kaunid eesti rahva­rõivastesse riietunud neiud Sigrit Lohk ja Kristin Tom-berg.

Erinevate etteastetega as­tusid aktusel üles nii Juurukooli õpilased kui ka õpeta­jad. Sissejuhatavad muusika­palad olid huvikooli õpetajatelt, kelle esituses kõlas kakslaulu ning üks muusikapala.Olen täiesti veendunud, etnende kava ei jäänud ühegisaalisviibinu tähelepanuta.Aktusel võis kuulda ja nähaka kooli õpilaste omaloomin­gut. Nimelt tulid ettekandelesügisel toimunud luulevõist­luse „Mis maa see on?" või­duluuletused Merilin Ogga,Mari-Liis Truusöödi ningMariliis Reimanni esituses.Muusikapalade ajal võis agasaali laval asuvalt ekraaniltlugeda teiste õpilaste luuletu­si eelmainitud konkursilt.Luuletuste vahepeal esita­sid kooli laululapsed südam­liku laulu, mis rääkis ükstei­sest hoolimisest. Aktuse ül­latusmomendiks oli aga koo­li direktori Sirje Kautsaare, 3. klassi õpilase Lisanna Ka­dariku ja huvikooli õpetaja­te esituses kõlanud Ülo Vin­teri kuulsaim pala „Laul Põh­jamaast", mis esitati viiulitel,saatjaks tšello ja klaver. Kin­dlasti nõustuvad paljud ko­halviibijaid, et tegemist oliaktuse liigutavaima esituse­ga.

Eesti Vabariigi sünnipäe­va puhul tervitas kooliperetdirektor Sirje Kautsaar, kellekõne keskseks teemaks oli heategu ning positiivne ellu­suhtumine. Vabariigi aasta­päeva aktuse lõpetas armasluuletus kodumaast, mida esi­tasid 11. klassi õpilane SigritLohk ja 4. klassi õpilane And­re Piiriste.

Elagu Eesti!