Sel aastal kutsuvad Kose vallavalitsus ja LC Kose 11. mail, laupäeval enne emadepäeva, kõiki suurele kevadpeole "Kose kutsub külla". Kutsume lähedalt ja kaugelt nii noori kui vanu.

Plaanis on sulgeda liiklus Kose keskuses ja muuta Pikk tänav suureks laadatänavaks. Müüma on oodatud kõik kaupmehed Virust Võruni, eelistatud on käsitöölised ning aia- ja põllumehed.

Keskväljakule püstitame suure lava, millel esinevad päev läbi nii oma valla kui külalisesinejad, nii lauljad kui tantsijad, pillimeeste esinemisi saab nautida ka lavast eemal. Lava vastasküljele paigutame toidutelgi ning selle ett e pingid- lauad kehakinnitajatele ja kontsertide jälgijatele.

Sporti ja süüa

Päeva spordiosa põhialaks on tänavakorvpall, mille turniir toimub Kose staadionil, lisaks mängitakse sulgpalli ja toimub ka laadajooks kõigile soovijaile. Lastelinnakust ei puudu batuut, kunstikooli õpitoad ja paljud muud tegevused, mida juhib Pipi isiklikult.

Jõustruktuure esindavad oma väljapanekutega kaitseliit, päästeamet ja politsei.

Grillisõprade rõõmuks korraldatakse Grillfesti Põhja- Eesti osavõistlus just Kosel. See on hea võimalus panna kokku kas oma ett evõtt e, lihtsalt sõprade-sugulaste võistkond ja võtt a mõõtu, kes on grillikunstis parim.

Külaliste parkla asub Ujula tänava õppesõiduplatsil, kuhu peaksid ära mahtuma kõik saabuvad autod ja bussid.

Simman lõpetab

Päeva lõpetame suure simmaniga keskväljaku laval, kuhu ootame esinema tuntud kollektiivi.

Mis võiks olla see lugu, mida Kose vald jutustab oma külalistele, mis on see maasikas, millega me kostitame küllatulnuid, et nad ikka ja jälle tahaksid siia tagasi tulla, võibolla ka päriseks, elama!?

Loodame, et üheskoos paneme aluse oma koduvalla uuele traditsiooniks saavale rahvaüritusele.

Korraldajad annavad tegemistest- toimetustest igakülgset infot valla kodulehe kaudu juba märtsikuust, sealt leiate ka vajalikud kontaktandmed.