Saalitäis külalisi võttis pakutu soojalt vastu. Pärast seda meisterdati, lauldi, mängiti rühmade kaupa koos vanavanematega.

Lasteaia poolt saadud kaardil sooviti vanavanematele nooruslikkust, krapsakust, hellust, rõõmu, sära silmadesse. Vastu soovisid külalised kasvatajatele jätkuvalt hellust südamesse, sära silmisse, kärmust kätesse, palju rõõmu ja armastust igasse päeva.

Oli südamlik ja päikeseline kohtumine vanavanemate, laste ja lasteaia töötajate vahel.

Täname ettevõtlikke ja rõõmsameelseid lasteaia töötajaid.

Mironi 84 aasta vanune vanaema Evgenia Kohtla-Järvelt arvas aga nii:

Vanavanemate päevale tulek oli minu esimene lapselapse lasteaia külastus. Elan Kohtla- Järvel ja kui eelmisel aastal sain Mironilt kutse vanavanemate päevale, ei saanud kahjuks osaleda. Sellel aastal juhtusin olema Tallinnas ja kasutasin head võimalust Oru lasteaeda "Mesimumm" tulla.

Korraldatud pidu jättis väga positiivse mulje. Olen siiamaani sellest üritusest vaimustuses. Ja räägin peost kõigile oma lähedastele ja tuttavatele.

Kui keegi külla tuleb, näitan uhkusega lapselapsega koos meisterdatud kaarti. Olen 84 aastat vana, kuid sellist laadi üritusel osalesin esimest korda. Siinkohal pean silmas meisterdamistubade erinevaid ideid.

Väga põnev oli Mironiga erinevates rühmades ringi liikuda ja koos midagi teha.

Ma ei oska isegi midagi välja tuua, mis meeldis kõige enam. Kõik tegevused olid nii erinevad ja kaasahaaravad, et see tegi asja veelgi huvitavamaks.

Näiteks ühes meisterdamise toas mina pidin ankeeti täitma ja seejärel Eesti kaardi peale märkima, kus ma sündinud olen. Veel lahendasime koos lapselapsega ristsõna, tegime koos ilusat lillega kaarti ja kleepisime igas rühmas selle sisse erinevaid südamlikke soove. Tegevust oli palju.

Kahjuks ei saanud ma osaleda oma vanuse tõttu kõige väiksemate rühmas aktiivses võimlemises. Aga kui oleksin natuke noorem, teeksin kõiki harjutusitingimata kaasa. Lasteaias koos lapselapsega tehtud kaardi hoian kindlasti mälestuseks alles.

Tänan õpetajaid ja kõiki korraldajaid suurepärase ürituse eest!

Kahe lapse vanaema Ülle Kaljurand pidas päeva tõeliselt armsaks:
Minu ajaarvamine Oru lasteaias algas aastal 1988, kui esimene laps läks lasteaeda. Juba siis korraldati lasteaias vanavanemate päeva. Minu laste vanavanemad sõitsid kohale siis Eesti teisest otsast.

Hea tunnetada, et selline traditsioon on säilinud ja nüüd olen osaline juba ise vanaemana. 25. jaanuaril oli lasteaia maja siginat-saginat täis. Kogu lasteaiapere toimetas hommikust saadik saabuva vanavanemate päeva õnnestumise nimel.

Lapsed olid ootusärevuses, korrati õpetajate juhendamisel laule ja luuletusi, valmistati ette töötoad. Igas rühmas said vanavanemad koos lastelastega meisterdada erinevates tehnikates kaarti, lahendada ristsõna.

Ühes töötoas kirjutas iga vanavanem, kus ta on sündinud ning pani märgi suurele Eesti kaardile. Nii kujunes huvitav vaatepilt, kust kõik üle Eesti on kokku tulnud. Saalis toimus meeleolukas ja südamlik kontsert, kus kõik rühmad esinesid ja vanavanemad said maitsta laste endi valmistatud imelisi suupisteid.

Kogu lasteaia maja oli põnevat tegevust täis ja kokku saabus üritusele 78 vanavanemat.

Küll on tore, et selline ilus ja südamlik traditsioon Oru lasteaias olemas on. Armas päev oli.