Kolmepäevased õppetsüklid toimusid kahel korral Põltsamaal ja Tartus. See oli hea võimalus tavakeskkonnast välja saada ja vajalikule keskenduda. Koolitusel käsitlesime teemasid, alustades MoNo põhitõdedest ja nende rakendamisest kuni erinevate metoodikate ning enesekaitseni reaalses ja virtuaalses maailmas. Teooriale lisandus ka praktiline osa. Tuli minna tänavale, leida noored ja nendega võimaluse korral kontakteeruda.

Selle aasta jaanuarist olen „monotanud" koos juba eelmisel aastal koolitusel käinud Jan Pillavi ja Kristi Kruusiga erinevatel üritustel ning kogunemiskohtades, kus Saue noori leida võib, ja saanud Saue noorte eluga veelgi enam tuttavamaks.

Paaril korral oleme jõudnud ka tänavale, leides sealt noori, kel pigem kindel suund kas trenni, koju, noortekasse või sõprade juurde. Suurem osa tööst toimub siiski virtuaalreaalsuses arvuti ekraani taga, läbi erinevate suhtlusportaalide, foorumite ja teiste veebikeskkonna kanalite.

Kui kohtad tänaval inimesi, kel seljas kollane helkurvest ja seljal kiri Mobiilne Noorsootöötaja, siis tegemist ei ole mitte teetööliste ega liikluskorraldajatega, vaid Saue Noortekeskuse noortejuhtidega.