Raamatukogus on üle 10 000 raamatu ning ligi 30 erinevat nimetust ajalehti ning ajakirju. Kogu täieneb pidevalt uute raamatutega, mille soetamisel võtame arvesse ka lugejate ootuseid ja soove.

Suure osa kogust moodustab laste ning noortekirjandus, mis asetseb üldkogust eraldi ning on seetõttu lihtsasti leitav ja ligipääsetav.

Samuti teeb raamatukogu tihedat koostööd oma valla ja ka teiste Põlvamaa raamatukogudega. Külastajate jaoks tähendab see seda, et ükski raamat pole kättesaamatu, seda saab tellida Raamatukogudevahelise laenutuse kaudu teistest raamatukogudest.

Raamatukogus on olemas ka traadita interneti kasutamise võimalus ning kohapeal olev arvutitöökoht.

Võimalik on materjale printida ning nendest koopiaid teha.

Uuendusena on raamatukogul olemas ka oma Facbooki leht aadressiga: http://www.facebook.com/ pages/Maaritsa-raamatukogu/ 301487246643360, mille kaudu on võimalik teadlik olla raamatukogusse ilmuvast uudiskirjandusest, näitustest ja ürituste toimumisaegadest. Samuti saab selle kaudu pikendada teavikute laenutustähtaega, esitada ettepanekuid muudatusteks raamatukogutöös ning muul moel raamatukogu tegemistega kursis olla.

Lisaks on plaanis alates kevadise koolivaheaja laupäevast korraldada muinasjutuhommikuid, kus loetakse ette muinasjutte ning soovijad saavad sellele illustratsioone joonistada.

Joonistused pannakse näitusena raamatukokku üles ja parim joonistus saab ka väikese auhinna.

Ootame kõiki huvilisi Maaritsa raamatukogu külastama ja meie Facebookiga liituma!