Eks iga piirkond areneb, ega siis Rõngugi saa teistele alla jääda, ütles Luik. Tegelikult on kahju, et palju siinkadi vanu hooneid on ajahamba poolt liigselt pureda saanud. Palju hooneid ja maju on muidugi ka juurde ehitatud. Facebooki konto üheks tõukejõuks oli veel ka see, et näidata praegustele noortele, milline mõni koht varem välja nägi. Isegi mina polnud kunagi näinud, milline nägi välja Tilga õigeusu kirik, ütles Luik.

Rõngu praegu. Pildi autor: Raivo Kork

Luige sõnul on äraarvamata tore, et Interneti kasutajate ja samuti ka Facebooki kasutajate hulgas on ka veidi vanemaid inimesi, kes mõnda detaili, kohta või inimest mäletavad ning seda infot ka teistega jagavad. Ma küll ei mäleta, kes seda esimesena ütles, aga ilma minevikuta polevat ka tulevikku, lisas Luik.

Andres Luige suguvõsa on juba teadaolevalt 1865. aastast seotud Rõngu kandiga. Alevi piirist mõnisada meetrit eemal olev Alani (vanasti Alajaani) talu on kuulunud tema esivanematele. Hetkel elab Luik Koruste külas, mis on olnud alates aegade hämarusest seotud tema suguseltsiga.

Kui kellelgi vedeleb vanade albumite vahel selliseid eelmisest aastatuhandest pärinevaid fotosid Rõngust, selle ümbrusest (praeguse valla territooriumist), inimestest ja sündmustest, siis Te võiksite neid ka teiste inimestega jagada. Mis kasu on pildist, mis kusagil kapi nurgas vedeleb, aga keegi seda ei näe.
Kui on probleeme paberpiltide arvutisse saamisega, siis võimaluste piires saab Andres Luik Teid aidata.
E-kiri: andres@tipe.ee , tel 511 4093.