Karjääritemaatika

III õppeveerandil said kutsesobivustesti teha kõik IX klassi õpilased. Samuti oli neil võimalus saada testile grupitagasisidet ja individuaalset nõustamist.

IX ja XII klass sai osa ka infomessist Intellektika.

7. märtsil käis külas Lähte Ühisgümnaasium. Tutvustati pakutavaid õppimise ja huvihariduse võimalusi.

14. märtsil käidi Tartu Kutsehariduskeskuse avatud uste päeval. Samuti tutvuti AS Samelini tegevuse ja toodanguga.

Aprillis on plaanis külastada Võrumaa Kutsehariduskeskust ja mõningaid ettevõtteid.

Sport

Tähelepanu, start! finaalvõistlusel ja maakondlikul jalgpalliturniiril saavutasid meie tublid sportlased I koha. Võrkpalli MV Lähtel saavutasid poisid I koha ja tüdrukud IV koha.

13. märtsil toimusid Räpinas 11.-12. aastaste laste Eesti MV võrkpallis. Treener Kangur pani võistlusele välja Rannu- Rõngu koondvõistkonna.

11. võistkonna seast saavutati tubli IV koht.

Väga hästi läks TV 10 Olümpiastarti sarja võistlustel.

Märtsis on ees veel rida erinevaid spordivõistlusi.

Klassivälised üritused

IV ja II klass käisid Ugala teatris vaatamas muusikali „Inetu".

VII klass käis külas meie sõpruskoolil, Annelinna Gümnaasiumil. Nagu ikka, tähistasime sõbrapäeva magusa kommipostiga, valisime õpilaste seast Valentini ja Valentina, vahetundides kõlas muusika, vahetati sõbrakirju ja kaarte.

Vastlapäeval toimusid õues klassidevahelised teatevõistlused. Algklassid kelgutasid.

Oma kodumaa sünnipäeva tähistasime piduliku aktusega. Aktusel esitas ajaloolise kava 4. klass, muusikalised vahepalad olid Elva Muusikakooli noortebändidelt.

Seda aktust oleme hakanud omakeskis nimetama ka märgiaktuseks, sest 12. klassi õpilased saavad sel päeval rinda Rannu kooli märgi.

Südamega tehtud töö eest said aktusel tunnustuse järgmised õpetajad:

Ülle Tensmann (töötanud Rannu koolis 25 aastat), Annika Põlgast (töötanud Rannu koolis 10 aastat), Einike Reinvelt (töötanud Rannu koolis 5 aastat). Aitäh teile!

Naistepäev oli meil õige magus... Koolipäev algas koogilaadaga. Oli ostjaid, oli müüjaid. Kõik klassid valmistasid ka naistepäevaplakati.

III õppeveerand lõppes teatripäevaga. Tegutsemine toimus kolmes töötoas.

Ühe töötoa teemaks oli teater. Töötuba viis läbi Vanemuise näitleja Merle Jääger. Räägiti teatrist, näitlejatööst, tehti erinevaid hääle- ja liikumisharjutusi. Teise töötoa teemaks oli muinasjutt. Töötuba viis läbi tuntud Eesti muinasjutuvestja Piret Päär, kes pajatas erinevaid lugusid.

Kolmandat töötuba viisin ise läbi. Teemaks oli minilavastus. Iga klass sai loosi teel ühe tuntud muinasjutu, mida tuli lavastama hakata. Aega oli selleks 30 minutit. Seega tuli jutust valida üks osa, üks stseen. Oma näitemäng tuli ka teistele klassidele ette näidata.

Mis seal salata: ise tehtud, hästi tehtud! Kõik klassid said ülesandega suurepäraselt hakkama. Päev lõppes aktusega, kus tunnustasime headele ja väga headele hinnetele õppinud lapsi.

Õpilasi ootab ees nädal aega vabadust, et koguda jõudu viimaseks õppeveerandiks.

Rannu Keskkooli I kooliastme õppepäev AHHAAs.

27. veebruaril toimus Rannu Kooli 1.-3. klassi õpilastel õppepäev Ahhaa Teaduskeskuses. Õppepäeval toimusid järgmised ülesanded ja tegevused:

I klass õppis töötoas „Meie meeled", mille eesmärgiks oli meeleelundite tähtsus meie igapäevaelus. Õpilased said teada, mis juhtub siis, kui mõne meeleelundi töö on häiritud.

II klass õppis töötoas „Sööbikud ja pisikud", mille eesmärgiks oli anda teadmisi bakteritest ja antikehadest. Olulisel kohal olid hügieeninõuded ja käte puhtus! Õpilased said teada, milline tähtis roll on antikehadel. Iga õpilane meisterdas oma antikeha.

III klass õppis „Limonatooriumi" töötoas, mille eesmärgiks oli anda teadmisi limonaadi valmistamise ajaloost ja limonaadi koostisosadest.

Õpilased said teada, kuidas ja millest valmistatakse limonaadipudeleid.

Lõpptulemusena tegi iga õpilane ise limonaadi ning sai teada, et suhkru sisaldus limonaadis on üllatavalt suur ja limonaadi joomine ei ole üldse tervislik.

Tuleohutusalaste teadmiste saamiseks pakkus AHHAA Keskus võimaluse vaadata teadusteatrit „Pääste". Teater õpetas ja manitses õpilasi olema ettevaatlikud!

ELUSAALIS pidid õpilased iseseisvalt otsima infot töölehtede täitmiseks erinevatelt väljapanekutelt.

Õpilased said teadmisi veeelustiku, sipelgate ja tibude arengu kohta.

Palju põnevust pakkus õpilastele võimalus teha katseid vee ja värviliste pallidega.

Õppepäev AHHAAs läks igati korda!

Laste arvamused ja mõtted õppepäevast AHHAAs:

Teadusteater oli väga lahe! Meeldis ise limonaadi teha, saime ka diplomi ja palju uusi teadmisi.

Töölehed olid väga huvitavad. Veemaailma katsed olid vahvad. Tore oli see, et oli palju erinevaid ja huvitavaid tegevusi.

Kõige erilisem sündmus oli see, et nägime tibu koorumist! Minul jäi kahjuks meresiilik leidmata.

Õp. Kairi oli lahke, abivalmis, sõbralik ja hästi kannatlik! I kooliastme õpilased ja õpetajad.

Koolipere soovib kõigile: HEAD KEVADE ALGUST!