Projekti tulemusena soovitakse parandada võimalusi ja info kättesaadavust neile inimestele, kes sooviksid soetada maale oma kodu või suvekodu.

Vallavanem Andres Rõigase sõnul on Halliste vallas selle teemaga tegeletud juba üle kümne aasta. Omandatud kogemuste edasiandmiseks koostatakse messile väike infoleht, kus on esile toodud mõned viimastel aastatel korrastatud Halliste piirkonna ajaloolised arhitektuuriväärtused ja nende omanikud.

Messitemaatikaga saab kuni 31. oktoobrini vältava projekti lõpuni tutvuda veebilehekülje www.maale-elama. ee vahendusel. Kui kellelgi on huvi oma müügivalmis kinnisvara laiemalt reklaamida või on tekkinud muid huvitavaid mõtteid seoses projektiga, siis palutakse võtta ühendust projekti kontaktisikutega, kelleks on Hallistes Andres Rõigas (andres@halliste.ee, tel 5342 0346) ja Mõisakülas Ervin Tamberg (ervin.tamberg@ moisakyla.ee, tel 5805 2900).

Andres Rõigas selgitas, et omavalitsused ei osta küll kellegi kinnisvara kokku ega sõlmi tehinguid, ent saavad viia kokku võimalikke huvilisi ja aidata kaasa vastava paberimajanduse korraldamisel.

Praegu ei ole tema hinnangul veel hilja, et paljudesse tühjalt seisvatesse taluhoonetesse uut elu sisse puhuda.