2012. aastal olid meie korraldada piirkondlikud võistlused, mis osutusid edukaks nii osalevate võistlejate, pealtvaatajate ja Eesti Ratsaspordi Liidu arvates. Käesoleval aastal on meie korraldada keskmise taseme võistlus, mis toimub 4. ja 5. mail Vaste-Kuustes Vinni talus.

Rakendispordi võistlus koosneb kolmest alast ja võitja selgub kogutud punktide summa alusel.

Võistluse alad on: maastikusõit, rännak ja kiiruskatsed ehk täpsussõit koonustega märgitud rajal ja platsil mõõtudega 40x100 m ning koolisõit.

Publiku jaoks on meeleolukaim ja vaatemängulisim ala maastikusõit ehk kross, mis näitab võistlejaid erinevate väravate läbimise tõttu kõige mitmekülgsemalt – hobuse treenitus ja koostöövalmidus, kiirus, osavus, meeskonnatöö kutsari ja groomi vahel. Väravateks on erinevad kombinatsioonid teatud liikumistest ja ülesannetest ning erinevate kujudega takistused.

Vaatajaile kaasaelamist pakkuv on ka koonustesõit, mis on üles ehitatud täpsusele ja kiirusele. Võistlejad peavad läbima erineva arvu takistusi, mis koosnevad kahest koonusest, mille otsa on omakorda asetatud pesapall.

Miinuspunkte arvestatakse nii koonuste ümberajamise kui ka palli mahakukkumise eest. Võistluse edukas sooritamine nõuab väga head koostööd kutsari ja hobuse vahel. Kutsume kõiki võistlustest osa võtma nii võistlejatena kui ka pealtvaatajatena!

Kui sul tekkis mõte, et sooviksid proovida kätt ja hobust rakendispordis, siis võta meiega ühendust ja me aitame sul alustada.

Samuti võta meiega kindlasti ühendust, kui sul tekkis soov meie võistlust toetada, pakume ka erinevaid reklaamimise võimalusi.