Piduliku aktuse avas president Raigo oma kõnega. President ei kõnelenud sellest, mis Leholas tehtud või tegemata. President märkis oma kõnes, et igaüks meist on tundnud üksindust, kurbust ja lootusetust. Antud tunded on ületatavad vaid siis, kui meil on keegi, kes meid mõistab. Seega on oluline näha inimest enda kõrval. President lõpetas oma kõne mõttega: mida rohkem armastad, mida rohkem huvi tunned, mida rohkem naudid, seda rohkem sulle jääb, kui midagi juhtub. Seega, mine ja tee midagi olulist!


Pärast mõtlemapanevat kõnet algas etteastete osa. Esineda said presidendile ja tema prouale kõik õpilased ning lasteaialapsed. Kõlasid isamaalised laulud ja luuletused ning laval olid ka lasteaia väikesed tantsijad.

Seejärel kutsuti taas lavale meie esinduslik presidendipaar ning algas kätlemine. Kõik saalisolijad said pidulikult astuda punasele vaibale ning presidendi ja tema proua kätt suruda.

Eesti Vabariigi piduliku aktuse lõpetas valss. Kooliõpilastest ja lasteaialastest valitud paarid said valssi tantsida koos presidendipaariga.

Suur tänu kõigile osalejatele, kes muutsid Eesti Vabariigi auks pühendatud aktuse meie Lehola Koolis nii toredaks.