21. veebruari krõbedal talvehommikul sõidutas Laulasmaa Kooli direktriss Reeli Simanson Muhu Kooli vahetusõpetajateks 4 Laulasmaa Kooli õpetajat: klassiõpetajad Kelly Keevallik ja Ülle Niinemäe, kehalise kasvatuse- ja inimeseõpetuse õpetaja Kersti Lepik ning tütarlaste käsitöö- ja kunstiõpetuse õpetaja Ulvi Valle. Laulasmaa Koolis andsid sel päeval tunde aga Pärnu Raeküla Kooli õpetajad. Kuidas Laulasmaa Kooli õpetajatel Muhu Koolis läks ja mida nad seal tegid, sellest jutustavad nad juba ise.

Kersti Lepik:

„5. ja 6. klassi õpilastele tegin aktiivtöödega inimeseõpetuse tunnid. Ülesanded olid nii meeskondlikud, paaris kui ka individuaalsed. Mitmekesised harjutused panid proovile osalejate enesekindluse ja suhtlemisoskuse, andsid võimalusi vastastikku julgustada meeskonnaliikmeid ning kasutada vaimseid ja füüsilisi võimeid. Tuli kohaneda teistega ja kogeda koostööoskust. Tunnid õpetasid seostama erinevaid olukordi igapäevaeluga ning tegelema mitme õppeainega üheaegselt.

Tore oli märgata, et kui tunni alguses eelistati naabriks sõpra või sõbrannat, siis tegevuste käigus tegutseti ühiselt kõikide klassikaaslastega. Õpilased olid väga motiveeritud, meie tegevusi saatis lõbus meeleolu ning mõndagi harjutust sooviti uuesti teha.“

Kelly Keevallik:

„Teema valikul lähtusin sellest, et oli tulemas Eesti Vabariigi aastapäev. Püüdsime 7.-9. klassi õpilastega luua oma klassi vappi. Enne tööle asumist vaatlesime Eesti Vabariigi, Keila ja Muhu valla vappe ning palusin õpilastel seletada, mida ja miks on nendel vappidel kujutatud. Selgus, et Muhu ja Keila valla vapil on üks sarnasus – pügalrist. Seejärel pidi iga õpilane ütlema oma klassi kohta ühe iseloomustava sõna, need kirjutasin tahvlile.

Algas hääletamine. Igal õpilasel tuli tahvlile kirjutatud sõnade hulgast valida kaks kõige enam sobivat sõna klassi iseloomustamiseks.

Kolme kõige rohkem hääli saanud sõna tuli hakata vapile kujutama. Lõpptulemusena olid vapid eriilmelised ja nägid täitsa vahvad välja.“

Ulvi Valle:

„Tunnid viisin läbi 7. ja 8.-9. kl õpilastega. Tegime lihtsat märkmikku, millega saaksid hakkama ka poisid. Kasutasime taaskasutatavat materjali. Kaaned katsime kas tapeedi või vana reklaambrošüüriga. Mõned tüdrukud heegeldasid ise pitsi või motiivi ja kaunistasid sellega märkmiku kaaned.

Ülle Niinemäe:

„Viisin Muhumaale külakostiks ühe oma lemmikteemadest- maakunsti. Olen Laulasmaal oma õpilastega teinud maakunsti mitmeid aastaid ja kogenud, et loomisrõõm on omane igas vanuses lastele ja ka täiskasvanutele. Esimesed kaks õppetundi Muhu Koolis oli minu ülesandeks paaristund 5. klassile ja järgmised kaks õppetundi 6. klassile. Esimese tunni viisin läbi arvutiklassis, kus vaatasime üheskoos, mida huvitavat on laias maailmas maakunsti valdkonnas tehtud. Ma loodan väga, et Muhu Kooli õpilased teevad ka edaspidi maakunsti oma õpetajatega, aga ka ilma õpetajateta.“