Õpetaja Aljamaa on aastaid juhtinud maakondlikku inglise keele õpetajate ainesektsiooni. Lisaks sellele juhatas Päivi Aljamaa aastaid Kaiu segakoori ning on andnud palju koolitusi täiskasvanutele.

Ta on valitud maakonna aasta õpetajaks ning saanud presidendilt Valgetähe medali.

Päivi Aljamaa on igati väärt kandidaat Kaiu valla elutöö preemia laureaadi tiitlile." Lahkunud president Lennart Meri on öelnud, et kultuur oli rasketel aegadel meie viimane padrun. Kunagine haridus- ja teadusminister Mailis Reps on seitse aastat tagasi väitnud, et Eesti kool ja õpetaja olid need, kelle toel see padrun meie salve alles jäi.

Päivi Aljamaa ise ütles hiljuti kooli aastapäevale tagasi vaadates, et kunagi ei ole hilja end täiendada ja midagi juurde õppida. „Me ei ole enam ainult eestlased, vaid ka maailma kodanikud, sest meie vaatame ise kaugemale ja maailm tuleb meie igapäevasesse ellu nii majanduse kui ka olme kaudu, tahame seda või mitte.

Õpetajatena saame hinnagu oma tööle ikka alles aastate möödudes. Siis võime tõdeda, et meie igapäevane töö on langenud soodsasse pinnasesse, millest varem või hiljem on sirgunud palju tublisid noori inimesi."

Nii nagu õpetajatena saadakse hinnang oma tööle alles aastate möödudes, nii on valla tänu Päivi Aljamaale osaks saanud elutöö preemiana.

Lisaks elutöö preemiale on veel teinegi põhjus Päivi Aljamaale õnne soovida - nimelt tähistab kauaaegne õpetaja nüüd märtsikuus oma 70 aasta juubelit.

Palju, palju õnne, Õpetaja!