Hundi eestvedamisel said jäneste rongis sõita nii väikesed kui ka suured lapsed, õpetajad ja kõik soovijad. Suures ringis laulsime lepatriinule sünnipäevalaulu ning esineda said lasteaia- ja koolilapsed. Vahva hommikupooliku lõpetasime mängude ja ühise punase suksu tantsuga, mille koolilapsed väiksematele õpetasid.

Ees ootas lõuna oma kokkade valmistatud nelja sünnipäevatordiga. Palju on 25 aastat? Sellist aastanumbrit on 3-4aastasel lapsel raske ette kujutada, aga kui ütlen, et siin majas käisid lasteaias juba sinu ema ja isa, siis tundub see aeg ikka väga-väga ammune. Ja nii ongi - ring algab uuesti. Lasteaialasteks on nüüd kunagiste pisipõnnide lapsed, õpetajateks on saanud endised lasteaialapsed.

Elu on selle aja jooksul läinud iga aastaga kiiremaks. Ikka on midagi ruttu vaja ära teha, kuhugi kiiresti jõuda ja pidevalt napib aega. Pisike põnn aga ootab ikka särasilmil jõuluvana ja lihavõttejänest; protestib kiirustamise vastu ning nõuab tähelepanu, oma jutu ärakuulamist, süllevõtmist või lihtsalt sooja paid. Meie naistel on soojad käed ja lahked südamed. Mõistmist ning ärakuulamist jagub nii pisikese põnni kui ka kolleegi murele, jagatud rõõmud on teadagi suuremad, mured aga väiksemad.

Algusaastail elasime kaasa üksteise emarõõmudele, nüüd on vestlusteemadeks lastelaste tegemised. Lasteaia kollektiiv on olnud suures osas muutumatu. Selleski omad plussid - teame ja oskame arvestada kaaslaste tugevamate ja nõrgemate külgedega, aidata ja toetada, kus vaja.

Lasteaia vahvate ürituste kordaminek sõltub kogu personali koostööst: kes aitab toole panna, kes kaunistab saali, kes otsib välja sobivad esinemisriided, kelle osaks on mängude ja lõbustuste väljamõtlemine, kokad valmistavad toidud peolauale ja kõigi rühmade õpetajad hoolitsevad oma rühmaruumide kaunistamise ning lastele ürituse tähtsusest kõnelemise eest. Iga pidu või üritus majas toimib tänu heale koostööle ja inimeste soovile anda endast parim. Tänan kõiki oma maja töötajaid ja lapsevanemaid, sõpru hooldekodust, Kaiu ja Kuimetsa koolist, vallamajast ning soovin, et meie koostöö laste kasvatamisel sujuks ka edaspidi.

Mul on hea meel, et saan töötada Kaiu lasteaias Triinutare.